x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Primăria îţi dă bani ca să împarţi maşina cu vecinul

Primăria îţi dă bani ca să împarţi maşina cu vecinul

de Theodora Şutiu    |    23 Noi 2018   •   14:16
Primăria îţi dă bani ca să împarţi maşina cu vecinul
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Primăria Capitalei va deconta combustibil în valoare de 500 de lei pe lună persoanelor care locuiesc în Bucureşti sau Ilfov şi fac car-sharing pentru a merge la muncă sau a-şi duce copiii la şcoală. Această decizie a fost luată, deşi cele 21 de grupuri civice și ONG-uri au cerut consilierilor generali să nu aprobe iniţiativa pentru că nu va face decât să încurajeze folosirea mașinii personale.

Proiectul se numeşte "Stimularea mobilității și descongestionarea traficului din Municipiul București” şi îşi propune introducerea unei asocieri voluntare prin care un grup de utilizatori să folosească, în comun, maşina personală pentru deplasarea regulată a persoanelor care au aceeași direcție de deplasare, doar în Capitală. Regulamentul prin care aceşti bani vor ajunge la bucureşteni nu a fost dat publicităţii.

Iluminatul din Parcul Herăstrău

PMB va investi 52,2 milioane de lei pentru modernizare sistemului de iluminat public din Parcul Herăstrău, prin utilizarea tehnologiei LED şi introducerea unui sistem de supraveghere video. Durata de realizare este estimată la şase luni, plus minimum două luni faza de pregătire-proiectare, avizare, obţinere avize, procedura de licitaţie, contractare. Parcul Herăstrău are 187 de hectare, iar aleea care înconjoară lacul are o lungime de aproape 6 kilometri.

CGMB a respins un proiect de hotărâre, aflat pe ordinea de zi, care viza achiziţionarea a 177 de apartamente cu destinaţia de locuinţe pentru personalul angajat în unităţile sanitare aflate în subordinea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București. Totodată, primăria a aprobat metodologia pentru atribuirea locuințelor de serviciu către medici și personalul angajat în unitățile sanitare care aparţin de ASSMB.

12.000 noi locuri de veci

Compania Municipală Cimitire va primi din partea Primăriei Capitalei 45 milioane de lei pentru a achiziționa terenuri pentru amenajarea de noi cimitire. Municipalitatea motivează că în cele existente nu mai sunt locuri, iar în caz de calamitate, orașul ar avea nevoie de 12.000 locuri de veci.

Problema clădirilor cu risc seismic

Peste 100 de imobile încadrate în prima clasă de risc seismic vor fi consolidate în perioada următoare cu finanţare de la bugetul Primăriei Generale. Anunţul a fost făcut de către edilul Capitalei, Gabriela Firea, care a precizat că, în ultimii 27 de ani, autorităţile locale au reabilitat doar 20 de clădiri.

Bucureştenii care au împlinit cel puţin 100 de ani de viaţă vor primi o plachetă onorifică şi un premiu de 5.000 de lei, de la Municipalitate, în semn de recunoştinţă. În Capitală sunt 34 de centenari.

×