x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Program de prevenție a diabetului zaharat în școlile din Ploiești

Program de prevenție a diabetului zaharat în școlile din Ploiești

26 Sep 2017   •   20:00
Program de prevenție a diabetului zaharat în școlile din Ploiești

Un program de prevenţie a diabetului zaharat va fi derulat în 30 de şcoli aflate pe raza municipiului Ploieşti, ţinta fiind elevii de clasa a cincea care vor fi evaluaţi gratuit prin metode non invazive.

Asociaţia Medicover a lansat, marţi, programul de prevenţie a diabetului zaharat de tip 2 derulat sub denumire "înCerc" a cărui menire este acea de a contribui la scăderea riscului dezvoltării acestei afecţiuni la copii.

"Asociaţia Medicover anunţă lansarea Programului de Prevenţie a Diabetului Zaharat de tip 2 şi a Bolilor Civilizaţiei, 'înCerc', un program unic în România, care îşi propune să contribuie la scăderea riscului dezvoltării diabetului zaharat de tip 2 la copii, una din principalele cauze ale speranţei de viaţă potenţial mai reduse a copiilor născuţi după anul 2000, prin comparaţie cu speranţa de viaţă a părinţilor lor. (...) Programul "înCerc' li se adresează copiilor de clasa a V-a şi familiilor acestora şi are drept scop atât reducerea riscului de dezvoltare a diabetului zaharat de tip 2, cât şi îmbunătăţirea stilului de viaţă a acestei categorii de public, printr-o dietă corespunzătoare, sănătoasă şi activitate fizică susţinută, vârsta de 10-12 ani fiind una propice acestor schimbări, conform specialiştilor 'înCerc'/ 'PoZdro!"", se arată într-un comunicat al asociaţiei.

George Istrate, director general al Asociaţiei Medicover, a declarat că Prahova este una dintre zonele cu prevalenţa cea mai ridicată a diabetului zaharat din România.

Până la acest moment, asociaţia a semnat protocoale de colaborare cu 30 de şcoli din municipiul Ploieşti şi are o rată de acord de peste 40% din partea părinţilor şi a tutorilor legali pentru evaluarea factorilor de risc a şcolarilor de clasa a V-a în cadrul primei etape din program.

George Istrate a explicat că evaluarea copiilor este gratuită şi non invazivă, constând în câteva examinări.

"Acei copii care au risc de a dezvolta diabet de tip 2 zaharat vor fi invitaţi alături de familia lor să intre într-un program de consiliere. Le vom pune la dispoziţie posibilitatea de a discuta cu medic generalist, nutriţionist, specialist în activitatea fizică şi psiholog. Timp de 18 luni, 6 sesiuni de astfel de vizite vor fi puse gratuit la dispoziţia lor", a precizat acesta.

Programul "înCerc' este sprijinit de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Ministerul Sănătăţii, arată comunicatul citat. AGERPRES

×