x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Protest în Piaţa Victoriei! Circa 150 de persoane scandează lozinci antiguvernamentale

Protest în Piaţa Victoriei! Circa 150 de persoane scandează lozinci antiguvernamentale

19 Noi 2017   •   19:11
Protest în Piaţa Victoriei! Circa 150 de persoane scandează lozinci antiguvernamentale

Aproximativ 150 de bucureşteni s-au adunat duminică seară, în jurul orei 18,30, în Piaţa Victoriei, pentru un protest faţă de modificarea legilor justiţiei.


Protestatarii sunt "înarmaţi" cu steaguri, pancarte, fluiere şi tobe. Ei scandează "PSD ciuma roşie!" "DNA să vină să vă ia!", "Justiţie, nu corupţie", "Nu vrem să fim conduşi de hoţi", "Jos Tăriceanu, Dragnea, Toader şi Doreanu", "În democraţie, hoţii stau la puşcărie" sau "Demisia!".

Pe pancartele protestatarilor se găsesc mesaje ca "Dragnea, Tăriceanu, Tudose - incompatibili", "Incompetenţii, inapţii, inadaptaţii", "Românio, te iubesc. #golancă" sau "Campioană la stat paralel".

Potrivit unor manifestanţi, protestul este aprobat să se desfăşoare până la ora 21,00.

Jandarmii au montat în Piaţa Victoriei garduri pentru a împiedica accesul demonstranţilor pe spaţiul carosabil.

* De asemenea, la ora 18,30, aproape o sută de protestatari se aflau grupaţi în faţa unuia dintre cele mai mari magazine din centrul municipiului Sibiu, de unde intenţionează să mărşăluiască pe două bulevarde importante din oraş, relatează corespondentul AGERPRES.

Mitingul este unul paşnic, fără incidente. Protestatarii cer demisia Guvernului şi scandează lozinci împotriva PSD.

Acest protest este autorizat să se desfăşoare până la ora 2100, potrivit organizatorilor.

* La Cluj-Napoca, Aproximativ 300 de persoane protestează, duminică seară, în Piaţa Unirii, împotriva noilor măsuri fiscale şi faţă de proiectele de modificare a legilor justiţiei.

Protestul a fost anunţat pentru ora 18,00, când în piaţă era circa 20 de persoane, dar numărul lor a ajuns la aproximativ 300 la ora 19,00.

Protestatarii poartă bannere şi pancarte cu inscripţii precum 'Uniţi salvăm toată România', 'Suntem cu ochii pe voi', 'Când injustiţia devine lege, rezistenţa devine datorie', 'Nu vrem dictatură', 'Nu muncim ca ei să ne fure', 'Dragnea la puşcărie', 'PSD = cuib de mafioţi'.

* La Braşov, aproximativ 200 de persoane protestau în jurul orei 18,30, în faţa Prefecturii. Ei scandează lozinci împotriva Guvernului şi a PSD, iar pentru ora 19,00 a fost anunţată intenţia de a se deplasa în Piaţa Sfatului.

Acţiunea de protest este autorizată pentru intervalul orar 18,00-21,00, potrivit organizatorului acesteia, Radu Hossu.

* Acţiuni de protest cu participare mai redusă, de circa câteva zeci de persoane, se înregistrau duminică seara, în jurul orei menţionate, şi în alte municipii, cum ar fi Ploieşti, Oradea, Craiova şi Alba Iulia. AGERPRES

×