x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Spital privat, suspendat. O asistentă a fost infectată cu coronavirus

Spital privat, suspendat. O asistentă a fost infectată cu coronavirus

27 Mar 2020   •   19:45
Spital privat, suspendat. O asistentă a fost infectată cu coronavirus
Sursa foto: pixabay.com

O asistentă de la Clinica privată Medlife a fost infectată cu coronavirus. Anunțul a fost făcut de conducerea instituției. 

Femeia, care lucra pe secția de obstetrică ginecologie, a luat virusul după ce a intrat în contact cu pacienta depistată pozitiv, care a născut la Medlife, și care a mințit că nu a călătorit în străinătate. Asistenta s-a autoizolat imediat după ce a fost confirmat cazul. Urmează ca toate persoanele cu care aceasta a intrat în contact să fie testate.
Activitatea spitalului și a maternității din incinta spitalului este în continuare suspendată, fiind în derulare un amplu proces de dezinfecție și de sterilizare.

„După depistarea primului caz pozitiv în maternitatea din Grivița, am demarat imediat un proces extins de testare, gestionat independent, având la bază cea mai sigură metodă de procesare, practicată la nivel mondial, Real Time PCR. Astfel, am dispus testarea întregului personal care a lucrat în maternitatea MedLife în ultimele 10 zile și care ar fi putut veni în contact cu pacienta infectată, de la medicii și asistentele care au îngrijit și investigat mama și nou născutul, la infirmiere și personalul auxiliar. De asemenea, au fost testate mamele, doi tați și cei 15 noi născuți prezenți în maternitate la momentul confirmării testului. Pentru siguranța pacienților și a personalului, au fost testate nu mai puțin de 93 de persoane.

Dintre toate persoanele deja testate, o singură persoană s-a dovedit pozitivă COVID 19. Testul aparține unei colege asistentă pe secția de obstetrică ginecologie, fiind una dintre asistentele care a îngrijit pacienta suspectă pe durata spitalizării. Colega noastră a intrat în auto-izolare imediat după ce pacienta a fost confirmată pozitiv COVID 19, respectiv în data 23 martie. Până la comunicarea unei decizii din partea DSP, vom dispune de urgență testarea membrilor de familie ai colegei noastre și a tuturor contacților ei. De asemenea, vom relua testarea tuturor celor 92 de persoane cu rezultate negative pentru a-i ține sub monitorizare. În continuare, testăm în timp real orice contact pe care îl identificăm cu potențial de contaminare. Dacă totuși în testările următoare vreun rezultat se va dovedi pozitiv, vom testa și rudele acestora până vom închide complet cercul și riscurile potențiale de infecție din maternitatea noastră. Vom fi alături de pacienții și de colegii noștri până la capăt. 

Activitatea spitalului Life Memorial și a maternității din incinta spitalului este în continuare suspendată, fiind în derulare un amplu proces de dezinfecție și de sterilizare”, se precizează într-un comunicat de presă emis de Medlife.

×