x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara are cei mai mulți internați cu coronavirus

Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara are cei mai mulți internați cu coronavirus

15 Mar 2020   •   21:35
Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara are cei mai mulți internați cu coronavirus
Sursa foto: Lucian Alecu

Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, transformat în centru pentru bolnavii de coronavirus, are 32 de pacienți internați. Alte circa 300 de persoane aşteaptă rezultatele testelor.

Dintre cele 32 de bolnavi aflați la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara, 16 sunt din Hunedoara. Printre aceștia se află un parlamentar PNL, primarul Devei şi administratorul public al oraşului.

Reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş" Timişoara au declarat că în pavilionul amenajat pentru bolnavii de coronavirus mai sunt disponibile acum 28 de locuri, dar că întreg spitalul va fi dedicat acestor cazuri.

„Avem 32 de pacienţi internaţi la ora actuală şi două suspiciuni care vor fi confirmate sau infirmate în cursul zilei de astăzi. Pe etajul pe care l-am pus la dispoziţie mai avem 14 locuri disponibile, mai avem 14 rezerve în zona tampon şi mâine eliberăm şi celelalte etaje ca să fie spitalul dedicat numai infecţiilor cu noul coronavirus. Ceilalţi pacienţi (cu alte afecţiuni) care pot fi externaţi, vor fi externaţi. Cei care mai necesită terapie vor fi mutaţi la alte spitale", a spus dr. Virgil Musta, purtător de cuvânt al unității sanitare.

Potrivit reprezentanţilor DSP Timiş, duminică la prânz, 285 de probe erau prelevate şi se aşteaptă ca testele să intre în lucru.

Toate persoane confirmate cu noul coronavirus din judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara sunt internate la Spitalul de Boli Infecţioase Timişoara.

Mediafax

×
Subiecte în articol: coronavirus timisoara