x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Tragedia din Italia. Cine erau românii morți în accidentul de autocar. Doi dintre ei erau copii.

Tragedia din Italia. Cine erau românii morți în accidentul de autocar. Doi dintre ei erau copii.

de Redacția Jurnalul    |    05 Oct 2023   •   10:30
Tragedia din Italia. Cine erau românii morți în accidentul de autocar. Doi dintre ei erau copii.
Sursa foto: Hepta

Cei patru români care au murit în accidentul din Veneția aparțin aceleiași familii. Doi dintre ei erau copii.

Aurora și Georgiana aveau doar 8 și 13 ani și și-au pierdut viața împreună cu părinții lor.  

Localnicii spun că tragedia putea fi evitată dacă parapetul de protecție nu ar fi fost vechi și ruginit. Polițiștii nu exclud ipoteza ca şoferului să i se fi făcut rău. 

Vestea că printre persoanele decedate se află și patru români a venit la circa 24 de ore de la tragedie.  

Aurora și Georgiana, două fete de 8 și 13 ani, mama lor Mihaela, în vârstă de 42 de ani, și tatăl, Mircea, de 45 de ani, nu au avut nicio șansă să scape cu viață, potrivit Observator

Ministerul Afacerilor Externe (MAE)  a subliniat că procedura de identificare a tuturor victimelor s-a efectuat cu dificultate, având în vedere circumstanțele producerii accidentului și gravitatea acestuia. 

MAE a mai informat că echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Trieste s-a deplasat și la unitatea medicală unde au fost transportate trupurile neînsuflețite pentru a intra în legătură cu membrii familiei, în vederea acordării asistenței consulare specifice în astfel de situații. 

Autoritățile italiene au decretat trei zile de doliu, după ce 21 de pasageri ai autocarului și-au pierdut viața și alte 15 sunt grav rănite. Acesta a căzut de pe un pod din Mestre, în apropiere de Veneția, și apoi a luat foc. 

×
Subiecte în articol: accident italia venetia romani autocar