x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Veste șoc pentru motociclişti! 30 de zile fără permis, din toamnă!

Veste șoc pentru motociclişti! 30 de zile fără permis, din toamnă!

24 Aug 2017   •   16:16
Veste șoc pentru motociclişti! 30 de zile fără permis, din toamnă!

Un proiect de modificare a Codului Rutier care va fi dezbătut, în toamnă, de Parlament, şi al cărui iniţiator este deputatul Partidului Mișcarea Populară, Valeriu Steriu, prevede că motocicliştii, dar şi şoferii care turează motoarele și provoacă foarte mult zgomot vor rămâne fără permis.

Inițiatorul susține că s-au înmulțit cursele zgomotoase la care participă, în special seara, unii șoferi și motocicliști, iar polițiștii, în lipsa unei legi în acest sens, nu îi pot sancționa.

Oamenii nu mai pot închide un ochi, din cauza curselor zgomotoase de mașini sau motociclete, care au loc în special, după lăsarea întunericului, pe bulevardele din marile orașe – consideră deputatul Partidului Mișcarea Populară, Valeriu Steriu. El a spus, la un post de radio, că legislația europeană prevede un nivel maxim al zgomotului de 80 de decibeli, dar unele motoare produc și peste 100 de decibeli, cam cât zgomotul unui avioan, la aterizare.

”După ora 11 seara, în special, atunci când traficul este scăzut, încep aceste curse nocturn, fie de motociclete, fie de automobiel modificate, de automobile sport. Aproape toate motocicletele care sunt folosite la aceste curse sunt modificate, în sensul că toba de eșapament este fie înlocuită cu o tobă de eșapament de curse, fie este, pur și simplu, perforată, lucru care produce automat un zgomot de peste 100 de decibeși atunci când este turată. E comparabil efectiv cu aterizarea unui avion”, a precizat Valeriu Steriu, potrivit europafm.ro.

De aceea, deputatul PMP propune modificarea codului Rutier, astfel încât șoferii și motocicliștii care poluează fonic să rămână fără permis până la 3 luni de zile.

Cu aceeași sancțiune se vor alege și dacă refuză să oprească la semnalul polițiștilor. Valeriu Steriu insistă ca agenții de la Brigada Rutieră să aibă, neapărat, în dotare dispozitive speciale pentru măsurare nivelului de zgomot.

Proiectul este susținut de parlamentari din mai multe partide și urmează a fi votat, în sesiunea parlamentară din toamnă.Observator.Tv

×
Subiecte în articol: motociclisti