x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social VIDEO Alexandru Rafila: Nu avem probleme deosebite ca urmare a valului de refugiați ucraineni

VIDEO Alexandru Rafila: Nu avem probleme deosebite ca urmare a valului de refugiați ucraineni

26 Mar 2022   •   13:50
VIDEO Alexandru Rafila: Nu avem probleme deosebite ca urmare a valului de refugiați ucraineni
Sursa foto: Hepta

Sistemul de sănătate din România nu are probleme deosebite ca urmare a valului de refugiați, spune Alexandru Rafila.

„Numărul de solicitări este redus. Au fost 107 solicitări la serviciile de ambulanță, 177 de persoane se află la unitățile de primiri urgențe și aproximativ 80 de persoane sunt internate în spitalele din România”, a explicat ministrul Sănătății.

El precizează că se încearcă verificarea acestora „astfel încât să fie identificate persoanele, mai ales copiii, cu boli transmisibile”.

„Nu avem probleme deosebite până în momentul de față dar trebuie să fim în stare de alertă”.

 

 

Alexandru Rafila a spus că autorităţile de sănătate publică colaborează cu inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă cu privire la evaluarea bolilor transmisibile ale persoanelor refugiate.
"Un element care ne interesează deosebit este posibilitatea de a evalua persoanele refugiate când ajung în centre organizate de inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă şi autorităţile locale, încât să poată fi identificate persoanele, mai ales copiii, dacă au boli transmisibile. Nu avem probleme deosebite până în momentul de faţă în ceea ce priveşte afecţiuni pentru care suntem alerţi, dar nu trebuie să fim exageraţi în ceea ce priveşte posibilitatea de apariţia unor cazuri de poliomielită sau de difterie pe teritoriul României. Ştim că în Ucraina, datorită acoperirii vaccinale reduse, exista acest pericol şi au existat probabil şi cazuri de infecţie, care nu ştim în ce măsură au fost evidenţiate de autorităţile ucrainene, dar autorităţile de sănătate publică colaborează cu inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă încât să poată să evalueze orice caz suspect legat de aceste boli transmisibile".
 

×
Subiecte în articol: alexandru rafila refugiati ucraineni