x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Ziua Antidrog, sărbătorită cu etnobotanice

Ziua Antidrog, sărbătorită cu etnobotanice

de Monica Cosac    |    27 Iun 2016   •   10:30
Ziua Antidrog, sărbătorită cu etnobotanice
Sursa foto: Victor Stroe

O adolescentă în vârstă de 17 ani, din Iaşi, a leşinat pe stradă, ieri, după ce a consumat etnobotanice. Fetei i s-a făcut rău chiar în timp ce autorităţile din România marcau Ziua Internaţională Împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, cu pliante informative şi ritmuri africane.  

Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi, adolescenta a fost găsită căzută pe stradă, cu stare de confuzie, halucinaţii, vărsături şi cianoză, cel mai probabil din cauza consumului de substanţe etnobotanice prin inhalarea unei ţigări. Fata a fost transportată la Spitalul de Urgenţă pentru Copii “Sfânta Maria” pentru investigaţii de specialitate. Incidentul a avut loc în timp ce Agenţia Naţională Antidrog (ANA) desfăşura, la nivel naţional, activităţi de informare şi educare a populaţiei cu privire la problematica drogurilor în România. În Capitală, spre exemplu, reprezentanţii ANA au distribuit materiale informative cu mesaje antidrog şi au organizat dezbateri pe teme corelate cu abuzul şi traficul de droguri. De asemenea, participanţii au fost îmbiaţi “să experimenteze ritmuri şi armonii de origine africană, amerindiană, asiatică” cu ajutorul unor instrumente de percuţie. Acest gen de activităţi au avut loc în mai multe parcuri ale municipiilor reşedinţă de judeţ, prin centrele de prevenire şi consiliere antidrog ale ANA.

 

Medicii atrag atenţia asupra riscurilor la care se expun consumatorii de droguri: infecţii grave (HIV, HVC, HVB, TBC etc.), infarct, hemoragii cerebrale, deces. 

×