x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea ANM anunţă revenirea ninsorilor în toată țara

ANM anunţă revenirea ninsorilor în toată țara

16 Mar 2018   •   18:50
ANM anunţă revenirea ninsorilor în toată țara

Vremea în 17 martie 2018 este la extreme, cald în sud şi rece în nord. Prognoza meteo ANM anunţă în schimb răcire dramatică din 18 martie, când se întorc ninsorile în majoritatea ţării.În noaptea de vineri spre sâmbătă, cerul va prezenta înnorări temporare în majoritatea zonelor. Va ploua local în regiunile din vestul, sud-vestul şi nordul ţării şi pe spaţii restrânse în rest. În Carpaţii Orientali, dar şi în restul zonei montane la peste 1700 m altitudine precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul se va intensifica temporar la munte, unde pe creste rafalele vor depăşi 70...80 km/h, dar la cote mai reduse şi pentru scurtă durată şi în rest. Temperaturile minime se vor încadra între 0 şi 9 grade. Izolat vor mai fi condiţii de ceaţă.

Vremea 17 martie în ţară

Sâmbătă, vremea va intra într-un proces de răcire, ce se va resimţi ziua în regiunile nordice şi în extremitatea vestică, iar seara şi noaptea în majoritatea zonelor. Temperaturile maxime vor fi de la 3...4 grade în nordul Moldovei până în jurul a 20 de grade în sudul Dobrogei şi al Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -10 grade în extremitatea de nord-est şi 6...7 grade în cea sud-vestică. Înnorările vor fi persistente în regiunile din vestul, nord-vestul şi nordul ţării. Aria ploilor va fi în extindere după orele amiezii şi va cuprinde Banatul, Crişana, Maramureşul şi vestul Transilvaniei, precum şi zonele montane aferente şi se vor cumula cantităţi de apă local de peste 20...25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp. În jumătatea de nord a Moldovei şi în zona Carpaţilor Orientali în orele serii vor fi precipitaţii mixte ce vor favoriza local depuneri de polei, apoi ninsori şi local se va depune strat de zăpadă; vântul va prezenta intensificări cu viteze de 50...55 km/h, iar la munte peste 70 km/h, viscolind temporar ninsoarea. Intensificări ale vântului vor fi şi în restul zonelor, se vor atinge temporar 50...55 km/h în regiunile vestice, iar în cursul nopţii în sud-estul teritoriului rafalele vor atinge 55..65 km/h; la munte, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80...90 kmh. În restul ţării înnorările vor fi temporare şi numai pe spaţii restrânse vor fi ploi slabe, de scurtă durată. La începutul intervalului, izolat va fi ceaţă.
Presiunea atmosferica va fi relativ staţionară, de regim baric subnormal.

Prognoza meteo pe 18 martie 2018 în România

Duminică, răcirea vremii se va resimţi în toată ţara şi va fi accentuată, astfel că în majoritatea zonelor valorile termice vor fi mult mai scăzute decât cele normale în a doua decadă a lunii martie; temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 10 grade, cu valori mai scăzute în jumătatea nordică a Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse în general între -10 şi 0 grade. Cerul va fi mai mult noros şi vor fi precipitaţii pe arii extinse în jumătatea sud-estică a teritoriului. În Moldova şi în zona Carpaţilor Orientali vor predomina ninsorile şi se va depune strat consistent de zăpadă. În Muntenia şi în cea mai mare parte a Transilvaniei la început va ploua, apoi vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vor fi condiţii de polei. În cursul zilei, în Oltenia şi în Dobrogea vor predomina ploile. Cantităţile de apă vor depăşi local 20....25 l/mp şi izolat 40 l/mp. În restul teritoriului precipitaţii slabe vor fi posibile izolat. Noaptea aria precipitaţiilor, predominant ninsori, se va restrânge către regiunile estice. Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, mai susţinute în est şi în sud-est, cu viteze de 55...65 km/h, precum şi la munte, unde rafalele vor depăşi 70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.
Presiunea atmosferica va creşte nesemnificativ.

Prognoza meteo pentru luni, 19 martie 2018

Luni, vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 şi 9 grade, cu valori mai scăzute în Moldova, iar cele minime în general între -10 şi 0 grade. Cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii la început în vest şi sud iar mai ales în partea a doua a intervalului şi în rest. Acestea vor fi mixte şi vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în jumătatea sudică a teritoriului.

 

Cum va fi în Bucureşti în weekend şi luni

Sâmbătă: cald, temperatura maximă 19 grade Celsius, temperatura minimă 0...2 grade
Duminică: rece, lapoviţă şi ninsoare, maxima de 6 grade, minima de -5...-3 grade
Luni: rece, maxima de 1 grad, iar minima de -4...-2 grade

Cum va fi în weekend la munte

Sâmbătă, cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii, la început în masivele vestice şi nordice, apoi şi în celelalte. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare în Carpaţii Orientali şi sub formă de ploaie şi lapoviţă în rest. În Carpaţii Occidentali, nordul Carpaţilor Orientali şi vestul Carpaţilor Meridionali, îndeosebi spre seară şi noaptea, cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi izolat 35...40 l/mp. Vântul va avea intensificări, iar pe creste, în special ale Carpaţilor Meridionali, va sufla tare, cu rafale de peste 80...90 km/h. Izolat vor fi condiţii de polei. Valorile termice diurne vor continua să crească în masivele sudice, în schimb cele nocturne vor fi mai scăzute faţă de cele din noaptea precedentă în toate zonele.

Duminică, vremea se va răci, chiar accentuat la valorile nocturne. Se vor semnala precipitaţii predominant sub formă de ninsoare pe arii extinse în Carpaţii Orientali şi în Carpaţii Meridionali, unde se va depune strat consistent de zăpadă, iar cantităţile de apă vor depăşi 20...25 şi izolat 40 l/mp. În restul zonei local se vor semnala precipitaţii mixte. Vor fi condiţii de polei. Vântul va prezenta intensificări, în special pe creste, unde vor fi rafale de peste 70 km/h, temporar viscolind ninsoarea.

Cum va fi sâmbătă în Europa

Timp predominant sau în general frumos, în condiţiile cerului mai mult senin pe timp îndelungat, va fi numai în partea sud-vestică a Peninsulei Scandinavice. În restul continentului nebulozitatea se preconizează a fi sau deveni accentuată, spre aspect închis în ţările iberice, vestice şi centrale. Ploi abundente vor afecta regiunea delimitată aproximativ de Marea Adriatică, sudul Ungariei, vestul Bulgariei şi nord-vestul lanţului carpatic, de asemenea sud-vestul Peninsulei Iberice. Precipitaţiile din celelalte zone vor fi pe arii relativ restrânse, majoritar slabe şi mixte, spre ninsoare în jumătatea nord-estică a Europei, în latitudinile înalte şi pe relieful montan. Vânt puternic se va înregistra pe Marea Nordului şi posibil pe cea Mediterană între Italia şi Libia; moderat şi temporar mai intens - la vest şi la nord de Arhipelagul Britanic, cu precădere slab - în ţările scandinave, iar cel mult moderat - în rest. Faţă de intervalul anterior vremea va fi mai rece şi numai în sud-est se va menţine un regim termic plăcut.http://www.observator.tv

×
Subiecte în articol: revin ninsorile martie