x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Nou val de caniculă în Bucureşti şi în şapte judeţe

Nou val de caniculă în Bucureşti şi în şapte judeţe

de Redacția Jurnalul    |    20 Aug 2023   •   12:40
Nou val de caniculă în Bucureşti şi în şapte judeţe
Sursa foto: Hepta

Autoritățile au emis o avertizare cod portocaliu de caniculă pentru luni în Bucureşti şi în şapte judeţe. Restul ţării se află sub cod galben de căldură duminică şi luni.

„Luni (21 august) în județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Constanța, Ilfov și municipiul București valul de căldură și canicula se vor intensifica. Se vor înregistra temperaturi maxime de 38...39 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități”, anunță Administrația Națională de Meteorologie, care a emis atenționare cod portocaliu în zonele menționate.

De asemenea, ANM a emis atenționare cod galben pentru restul țării.

„Valul de căldură va persista, iar în zonele de câmpie și local în cele de deal și podiș va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor situa între 17 și 24 de grade”, se menționează în finalul comunicatului.

 

×
Subiecte în articol: atenţionare canicula