x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Atenționare de călătorie în Grecia: furtună și mare agitată

Atenționare de călătorie în Grecia: furtună și mare agitată

03 Ian 2019   •   21:21
Atenționare de călătorie în Grecia: furtună și mare agitată

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Serviciul de Meteorologie local a prognozat, pentru 3 şi 4 ianuarie, furtună, lapoviţă şi ninsoare, vânt puternic de aproximativ 90-105 km/h şi valuri violente înalte de aproximativ 12 metri în largul Mării Egee.
Având în vedere prognoza de intensificare a vântului, cetăţenii români care au planificate deplasări cu feribotul sunt îndrumaţi să contacteze în prealabil firmele de transport naval, arată un comunicat MAE transmis AGERPRES. 
Detalii despre evoluţia vremii se pot obţine accesând portalurile http://www.meteoalarm.eu/ şi http://www.hnms.gr, precizează sursa citată. 
Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879, +302106728875 şi la cel al Consulatului General la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.
De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076.
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: grecia mare agitată furtuna