x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Pericol de inundații în două județe din Ardeal. Pot fi depășiri ale cotelor de inundație

Pericol de inundații în două județe din Ardeal. Pot fi depășiri ale cotelor de inundație

de Redacția Jurnalul    |    10 Iun 2024   •   20:30
Pericol de inundații în două județe din Ardeal. Pot fi depășiri ale cotelor de inundație

Hidrologii avertizează că luni este pericol de inundații în județele Maramureș și Sălaj. Pot fi depășiri ale cotelor de inundație, avertizează specialiștii. Ei au emis avertizare cod portocaliu.

Potrivit avertizării „ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundații locale și creșteri importante de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de inundație”.

Este pericol de inundații pe râurile mici din bazinele hidrografice „Lăpuș – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Răzoare, Someș - afluenții mici aferenți sectorului aval S.H. Ulmeni - amonte confluență cu râul Lăpuș, județele: Maramureș și Sălaj”.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinul hidrografic „Lăpuș - afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Cavnic”, au precizat hidrologii.

Codul portocaliu de inundații este valabil luni, până la miezul nopții.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: avertizare inundaţii ardeal