x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod galben de inundații în județele Hunedoara, Arad și Bihor

Cod galben de inundații în județele Hunedoara, Arad și Bihor

de Redacția Jurnalul    |    22 Mai 2024   •   08:32
Cod galben de inundații în județele Hunedoara, Arad și Bihor

Hidrologii au emis miercuri dimineața o avertizare Cod galben de inundații pentru râuri din județele Hunedoara, Arad și Bihor.

Sunt vizate râurile din bazinele hidrografice: Crișul Alb – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Vața de Jos, Tauz (afluent al râului Crișul Negru) – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Beliu (afluent al râului Crișul Negru) – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, județele: Hunedoara, Arad și Bihor.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Crișul Alb – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Gurahonț – amonte confluență cu râul Hodiș, Beliu (afluent al râului Crișul Negru) – bazin superior.

În aceste zone, ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție.

Avertizarea este în vigoare miercuri până la ora 12.00.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cod galben inundatii