x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod portocaliu de ploi în 14 județe. Cod galben de ploi în 18 județe

Cod portocaliu de ploi în 14 județe. Cod galben de ploi în 18 județe

de Redacția Jurnalul    |    17 Iun 2023   •   11:15
Cod portocaliu de ploi în 14 județe. Cod galben de ploi în 18 județe
Sursa foto: Unsplash

Meteorologii au emis sâmbătă avertizări de instabilitate atmosferică. Cod portocaliu în 14 județe și Cod galben în 18 județe.

Codul portocaliu vizează județele Botoșani, Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Harghita, Covasna, Brașov și porțiuni din județe Bistrița-Năsăud, Mureș, Buzău, Prahova, Dâmbovița și Argeș.

În aceste zone vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30-40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

Avertizarea este în vigoare până sâmbătă la ora 23.00.

Județele Maramureș, Cluj, Alba, Sibiu, Hunedoara, Caraș-Severin, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Dolj, Olt, Teleorman, precum și porțiuni din județe Argeș, Timiș, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud și Mureș sunt sub avertizare Cod galben până duminică la ora 10.00.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare. Cantitățile de apă vor fi de 20-25 l/mp și izolat de peste 30-40 l/mp.

×
Subiecte în articol: cod portocaliu cod galben ploi