x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Director ANM: "Prima decadă a lunii septembrie va fi una mai caldă decât în mod obișnuit"

Director ANM: "Prima decadă a lunii septembrie va fi una mai caldă decât în mod obișnuit"

de Redacția Jurnalul    |    21 Aug 2024   •   12:45
Director ANM: "Prima decadă a lunii septembrie va fi una mai caldă decât în mod obișnuit"
Sursa foto: pixabay.com

Luna septembrie 2024 vine cu temperaturi ridicate. Vremea va fi mai caldă în primele zile de toamnă din 2024, cu temperaturi peste normalul perioadei.

„Și debutul primei luni din toamna 2024 rămâne cu un semnal în ceea ce ar însemna o probabilitate foarte ridicată ca să fie un debut de toamnă mai cald, având în vedere estimările până în data de 16 septembrie. Dispunem de date până la acest oment, astfel încât cel puțin prima decadă a lunii septembrie să fie una mai caldă decât în mod obișnuit până atunci.

Finalul verii 2024 va fi caracterizat în continuare de o vreme deosebit de caldă, având în vedere persistența valului de căldură și disconfortul termic deosebit de accentuat.

Citiți și Prognoza meteo, până pe 16 septembrie: Temperaturile medii vor fi mai mari decât cele normale

Temperaturile rămân în continuare ridicate, cel puțin pentru partea de vest și sud a țării, acolo unde se vor situa frecvent la peste 35 - 37°C. Și dacă mâine contăm pe valori de 31 - 37° la scara întregii țări, joi va fi o ușoară scădere a valorilor de temperaturi, în special în Maramureș, estul Transilvaniei și nordul Moldovei. Doar în Muntenia și în vestul Dobrogei posibil 37-38°C.

Vineri de asemenea cel mult 28 - 34° în cea mai mare parte a țării. Mai ridicate valori de temperaturi în Muntenia, sudul Olteniei și al Moldovei, dar și în vestul Dobrogei, între 35-37°C.

Citiți și Începe „Litoralul pentru toți, cu prețuri mai mici cu până la 70% decât cele din vârf de sezon”

De sâmbătă, temperaturile vor crește din nou, și vom vorbi din nou de valori de 30-38°C. Vorbim însă și de fenomene de instabilitate miercuri și joi, mai ales în zona montană și în zonele de deal, la nivel local și în zonele centrale, vestice, nordice ale țării, unde aversele vor putea cumula valori de 15-25l/m², izolat peste 30-35l/m², vijelii și posibil căderi de grindină.”, a precizat Elena Mateescu, directorul ANM; la Antena 3 CNN.

×