x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea VIDEO După inundaţii, Japonia este afectată de un puternic taifun

VIDEO După inundaţii, Japonia este afectată de un puternic taifun

29 Iul 2018   •   11:53
VIDEO După inundaţii, Japonia este afectată de un puternic taifun

Mai mult de 20 de persoane au fost rănite şi zeci de mii au fost nevoite să-şi evacueze casele duminică, la cererea autorităţilor, după ce taifunul Jongdari a lovit vestul Japoniei la mai puţin de o lună după ce regiunea a fost devastată de inundaţii, a informat presa locală. 

 

Acest al 12-lea taifun al sezonului a provocat pagube locuinţelor şi clădirilor din centrul şi vestul Japoniei, a raportat postul de televiziune NHK. Furtuna a determinat, de asemenea, anularea a 168 de zboruri de la ora locală 11:30 (02:30 GMT) şi unele curse feroviare au fost anulate. 

Totuşi, taifunul a slăbit în intensitate după ce a ajuns în oraşul Ise, la 320 kilometri sud-vest de Tokio, în jurul orei 01:00 dimineaţa, a anunţat Agenţia meteorologică. Sun aşteptate precipitaţii de peste 80 de milimetri pe oră în unele zone şi agenţia a avertizat că se pot produce alunecări de teren, inundaţii, ieşiri din matcă ale unor râuri şi valuri înalte. 

De asemenea, au fost prognozate precipitaţii de până la 200 de milimetri pentru insulele Shikoku şi Kyushu şi până la 150 de milimetri pentru regiunea Tokai până luni la prânz. Sâmbătă la prânz, ochiul furtunii se afla deasupra oraşului Hiroshima, avansând spre vest cu o viteză maximă de 30 kilometri pe oră, cu rafale de vânt susţinute de 82,8 kilometri pe oră şi vijelii de 126 kilometri pe oră, a spus agentia. 

La începutul acestei luni, ploile abundente au declanşat inundaţii şi alunecări de teren în vestul Japoniei, ucigând aproximativ 220 de persoane. Aproximativ 4.000 de oameni continuă să locuiască în adăposturi de urgenţă. 

Furtuna a determinat o scădere a temperaturilor în Japonia, care anterior a fost sufocată de o căldură intensă timp de aproape două săptămâni. Aproximativ 100 de persoane au murit din cauza căldurii în această lună, deoarece temperaturile au atins niveluri record: mercurul a ajuns luni 23 iulie la 41,1 grade Celsius în oraşul Kumagaya, la 60 de kilometri nord-vest de Tokio, fiind cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în ţară. AGERPRES

×