x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Gabriela Firea: Soluția pentru decongestionarea Bucureștiului este extinderea rețelei de metrou în tot orașul

Gabriela Firea: Soluția pentru decongestionarea Bucureștiului este extinderea rețelei de metrou în tot orașul

de Redacția Jurnalul    |    31 Mai 2024   •   11:15
Gabriela Firea: Soluția pentru decongestionarea Bucureștiului este extinderea rețelei de metrou în tot orașul
Sursa foto: FB Gabriela Firea

Gabriela Firea propune extinderea rețelei de metrou în tot Bucureștiul dar și în mai multe localități din Ilfov. Aceasta este soluția pentru decongestionarea Bucureștiului, spune social-democrata.

Gabriela Firea susține că marile proiecte, precum extinderea rețelei de metrou, se pot face doar în colaborare cu Guvernul și primăriile de sector.

„În programul meu pentru București - Orașul dorit de oameni este o prioritate dezvoltarea rețelei de metrou și în cartierele în care acum nu este, dar și legătura cu localitățile din Ilfov. Printr-o colaborare între Guvernul condus de Premierul Marcel Ciolacu, Ministerul Transporturilor, Primăria Generală și primăriile de sector, vom aduce metroul în tot Bucureștiul. În Sectorul 2, de exemplu, metroul este cea mai bună soluție pentru sutele de mii de bucureșteni din cartierul Pantelimon. Trebuie să continuăm ce a început colegul meu Daniel Băluță, primarul Sectorului 4. Avem șansa fonduri europene din următoarele scheme de finanțare ale UE”, a explicat Gabriela Firea.

Potrivit lui Firea, trei proiecte au fost deja analizate. Este vorba despre Magistrala 5 - Eroilor-Iancului-Pantelimon și extindere Dimitrie Pompeiu-Petricani, Magistrala 7- Piața Unirii- Obor-Doamna Ghica- Voluntari și prelungirea Magistralei M2 până în zona Petricani.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: gabriela firea decongestionare bucuresti