x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Indicele de confort termic a depăşit pragul critic. Cel mai cald, la Giurgiu şi Bechet

Indicele de confort termic a depăşit pragul critic. Cel mai cald, la Giurgiu şi Bechet

13 Aug 2014   •   16:02
Indicele de confort termic a depăşit pragul critic. Cel mai cald, la Giurgiu şi Bechet
Sursa foto: Karina Knapek

Meteorologii ne avertizează că mai avem de îndurat canicula până joi seara. Potrivit ANM, cele mai fierbinţi amiezi vor fi în zonele de câmpie, unde se vor înregistra şi 38 de grade Celsius. De vineri, însă, în vestul, nordul şi centrul ţării, se va înregistra o scădere accentuată a temperaturilor şi va mai fi cald doar în sud-estul ţării.

Potrivit tvr.ro, la această oră, cea mai fierbinte zonă din ţară este extremitatea de sud a ţării: în zona oraşului Giurgiu şi în zona localităţii Bechet, unde se înregistrează 36 de grade Celsius.

Indicele de confort termic temperatură-umezeală a depăşit pragul critic de 80, în mare parte din ţară.

Din seara zilei de joi şi pe parcursul nopţii de joi spre vineri se vor înregistra manifestări severe de instabilitate atmosferică în Banat, Crişana, Maramureş, cea mai mare parte a Transilvaniei, dar şi în nordul Moldovei.

ANM a emis miercuri dimineaţă o atenţionare cod galben de caniculă. Meteorologii avertizează că miercuri şi joi valul de căldură se va intensifica. Vremea va fi călduroasă, caniculară în cea mai mare parte a ţării, iar disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi, iar temperaturile maxime vor atinge frecvent 35...37 de grade şi izolat 38 de grade.

×