x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Ploaie, lapoviță și ninsoare pe drumurile din România

Ploaie, lapoviță și ninsoare pe drumurile din România

de Redacția Jurnalul    |    07 Dec 2023   •   07:53
Ploaie, lapoviță și ninsoare pe drumurile din România
Sursa foto: Facebook/ DRDP Iasi Oficial

Ploaie, lapoviță și ninsoare se semnalează pe șoselele principale din România, arată Infotrafic.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile sau a vreunui eveniment rutier.

La nivelul țării, se circulă în general pe un carosabil umed, cu precipitații sub formă de ploaie.

Precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare sunt semnalate în zona montană a județelor Argeș, Brașov, Buzău, Covasna, Harghita, Prahova și Vrancea, fără intensificări ale vântului.

Pe șoselele principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov, traficul se desfășoară pe un carosabil umed, cu precipitații sub formă de ploaie, izolat cu lapoviță și ninsoare.

Șoferii sunt sfătuiți să circule cu viteza adaptată condițiilor de trafic și de drum, iar înainte de a pleca în călătorie, să se informeze cu privire la condiţiile meteorologice din zonele în care urmează să meargă şi să-și echipeze autovehiculele cu anvelopele de iarnă dacă deplasarea va fi efectuată pe sectoare de drum unde este zăpadă sau carosabilul este alunecos de la gheață sau polei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ploaie lapoviţă ninsoare