x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Lapoviţă şi ninsoare în judeţul Harghita

Lapoviţă şi ninsoare în judeţul Harghita

10 Mai 2017   •   11:20
Lapoviţă şi ninsoare în judeţul Harghita

În zonele înalte ale judeţului Harghita s-au înregistrat miercuri dimineaţa precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, fenomene neobişnuite chiar şi în această regiune, supranumită Mica Siberie. 

Directorul Parcului Naţional Cheile Bicazului-Hăşmaş, Hegyi Barna, a declarat pentru Agerpres că în staţiunea Lacu Roşu a nins şi temperaturile au scăzut foarte mult. Cu toate acestea, turiştii continuă să vină, mai ales cei care aveau programate excursii în zonă, dar puţini se încumetă se se aventureze cu bărcile pe lac, din cauza frigului persistent. 'E destul de neobişnuit ca în 10 mai să ningă în zonă. E adevărat că în anii trecuţi, în luna aprilie lacul era îngheţat, dar nu e ceva obişnuit să ningă pe 10 mai', a spus Hegyi Barna. 

Şi în localitatea Harghita Băi au căzut precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, dar localnicii din zonă spun că s-au obişnuit cu capriciile vremii şi aşteaptă să vină şi aici primăvara. În tot judeţul Harghita, temperaturile au scăzut considerabil în noaptea de marţi spre miercuri. 

Meteorologul de serviciu de al Centrul Meteorologic Regional Sibiu, Ilie Mojic, a declarat pentru AGERPRES că minimele înregistrate au fost de minus 2 grade Celsius la staţia de munte Bucin, două grade la Topliţa şi Joseni, trei grade la Miercurea Ciuc şi patru grade la Odorheiu Secuiesc. 

Potrivit sursei citate, noaptea de miercuri spre joi va fi cea mai friguroasă din această săptămână, temperaturile putând să coboare până la minus 4 grade Celsius. 

Meteorologul Ilie Mojic a precizat că minimele absolute înregistrate în data de 10 mai, în Harghita, s-au consemnat în anul 1976, când la Joseni au fost minus 4 grade Celsius, la Miercurea Ciuc minus 3 grade, iar la Topliţa mercurul termometrelor a arătat minus 2 grade Celsius. 

×
Subiecte în articol: lapovita si ninsoare vreme Harghita