x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Risc de inundaţii în următoarele ore pe râuri din Bistrița-Năsăud

Risc de inundaţii în următoarele ore pe râuri din Bistrița-Năsăud

de Redacția Jurnalul    |    25 Feb 2023   •   17:20

Hidrologii au emis, sâmbătă, o avertizare Cod portocaliu pentru fenomene imediate pe râuri din bazinul Someșul Mare – amonte S.H. Rodna, unde în următoarele ore s-ar putea produce inundaţii, în judeţul Bistrița-Năsăud.

Sâmbătă de la ora 13.00 până la ora 16.00, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de inundație, din bazinul hidrografic Someșul Mare – bazin amonte S.H. Rodna.

„Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație pe râurile din bazinele hidrografice: Someșul Mare – bazin amonte S.H. Rodna, județul Bistrița-Năsăud”, arată hidrologii.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: risc inundatii