x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Temperaturile cresc și mai mult la final de iunie. Prognoza pe regiuni pentru două săptămâni

Temperaturile cresc și mai mult la final de iunie. Prognoza pe regiuni pentru două săptămâni

de Redacția Jurnalul    |    24 Iun 2024   •   14:30
Temperaturile cresc și mai mult la final de iunie. Prognoza pe regiuni pentru două săptămâni

Temperaturile cresc și mai mult și vremea va deveni caniculă în aproape toate regiunile țării, potrivit prognozei pentru perioada 24 iunie - 8 iulie, transmisă luni de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Banat
Media temperaturilor maxime va fi în scădere la mijlocul primei săptămâni, de la 33 de grade până la 29...30 de grade, apoi va crește, astfel că la finalul lunii iunie, vor fi temperaturi maxime, în medie de 33...34 de grade. O nouă scădere termică se va resimți în primele zile ale lunii iulie, de aproximativ 4 grade, apoi media maximelor va avea variații în general între 31 și 33 de grade. Media minimelor termice va oscila între 16 și 20 de grade, cu valorile mai scăzute în cea de a doua săptămână. Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, aproape în fiecare zi, mai intense și mai frecvente în prima săptămână.

Crișana
În primele două zile din interval se va încălzi ușor, iar media maximelor termice se va apropia de 32 de grade, apoi aceasta va scădea până la 28 de grade, în data de 27 iunie. La finalul lunii iunie se va resimți o nouă încălzire, astfel că media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 33 de grade. În primele două zile din iulie media maximelor de temperatură va scădea cu 4...5 grade, iar în zilele care vor urma se va situa între 29 și 32 de grade. Media minimelor termice va oscila între 15 și 19 de grade, cu valorile mai scăzute în cea de a doua săptămână. Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, aproape în fiecare zi, mai intense și mai frecvente în prima săptămână.

Transilvania
În ultima săptămână din luna iunie și în prima din iulie, media maximelor termice se va situa, în general, între 29 și 31 de grade, iar a minimelor între 13 și 16 grade. Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, aproape în fiecare zi, mai intense și mai frecvente în prima săptămână.

Maramureș
În următoarele două săptămâni valorile termice nu vor avea variații semnificative, astfel că media maximelor va fi, în general, între 29 și 31 de grade, iar media minimelor între 15 și 17 grade. Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, aproape în fiecare zi.

Moldova
În ultima săptămână a lunii iunie vremea va fi în general în încălzire, de la medii ale maximelor termice de 28 de grade în prima zi până la 33 de grade în ultima, iar media minimelor termice va urca de la 15 la 17 grade. În prima săptămână din iulie media maximelor va avea valori, în general, între 29 și 33 de grade, iar media minimelor între 16 și 19 grade. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată în 24 iunie și după data de 1 iulie.

Dobrogea
După o ușoară scădere de temperatură, ce se va produce în primele zile de prognoză, tendința vremii va fi de încălzire ușoară și treptată, până la o medie a maximelor termice de 30...33 de grade, iar a minimelor de 19...21 de grade. Condiții pentru fenomene de instabilitate atmosferică vor fi trecător, în cea de a doua săptămână.

Muntenia
În următoarele două săptămâni valorile termice nu vor avea variații semnificative, astfel că media maximelor va fi, în general, între 32 și 35 de grade, iar media minimelor între 17 și 19 grade. Vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică, pe arii restrânse în prima săptămână și posibil local în unele zile din cea de a doua.

Oltenia
Până în jurul datei de 27 iunie, tendința valorilor de temperatură va fi de scădere, de la 35 la 30 de grade media maximelor și de la 19 la 17 grade a minimelor. În zilele care vor urma va crește din nou, cu aproximativ 4...5 grade media maximelor și cu 1...3 grade a minimelor. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, cu o probabilitate mai mare până în data de 28 iunie și după 1 iulie.

La muntee
Media temperaturilor maxime se va situa între 19 și 23 de grade, iar media minimelor va fi cuprinsă, în general, între 11 și 14 grade. Vor fi intervale de timp cu instabilitate atmosferică aproape în fiecare zi.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: temperatura iunie prognoza