x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Temperaturi peste mediile multianuale în sud. PROGNOZA METEO pentru luna octombrie 2013

Temperaturi peste mediile multianuale în sud. PROGNOZA METEO pentru luna octombrie 2013

16 Sep 2013   •   10:57
Temperaturi peste mediile multianuale în sud. PROGNOZA METEO pentru luna octombrie 2013

Estimările referitoare la starea vremii în România în luna octombrie 2013, efectuate de Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading (Anglia) evidenţiază că valorile termice medii vor fi apropiate de normele climatologice în majoritatea regiunilor, exceptând sudul şi sud-estul ţării, unde se vor întâlni temperaturi peste mediile multianuale, anunţă vremeainromania.com. Astfel, în sudul ţării vor fi în jur de 12 grade, iar în sud-estul ţării vor fi în jur de 14 grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, cel mai frig va fi în nordul ţării – în jur de 6-8 grade, iar în restul regiunilor temperaturile vor fi de 10 grade.

Totodată, cantităţile lunare de precipitaţii vor avea o tendinţă de scădere în cea mai mare parte a ţării, excepţie făcând regiunile sud-estice, unde vor fi apropiate de normalul perioadei.

În sud-estul ţării vor cădea precipitaţii de 40 de litri pe metru pătrat, în nord-vestul şi vestul ţării în jur de 80 de litri pe metru pătrat, iar în celelalte regiuni vor cădea în jur de 40-60 de litri pe metru patrat.

×