x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vara vine în forță în România: Caniculă și secetă până în iulie 2024

Vara vine în forță în România: Caniculă și secetă până în iulie 2024

de Redacția Jurnalul    |    31 Mai 2024   •   10:30
Vara vine în forță în România: Caniculă și secetă până în iulie 2024
Sursa foto: Hepta

Iunie aduce temperaturi ridicate și ploi rare în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

Săptămâna 3 - 10 iunie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă la nivelul întregii țări, îndeosebi în regiunile sudice și estice. Regimul pluviometric va fi deficitar în sudul, estul și centrul teritoriului și excedentar în rest.

Săptămâna 10 - 17 iunie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste normele climatologice specifice acestei săptămâni în toată țara, mai ales în regiunile sudice și estice. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 17 - 24 iunie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice ale perioadei la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în majoritatea regiunilor.

Săptămâna 24 iunie - 1 iulie 2024

Mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel specific pentru această perioadă în jumătatea de est a teritoriului și ușor deficitar în rest.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: iunie 2024 prognoza meteo