x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Veşti neaşteptate de la meteorologi: Cum va fi vremea în următoarele zile

Veşti neaşteptate de la meteorologi: Cum va fi vremea în următoarele zile

18 Dec 2019   •   14:48
Veşti neaşteptate de la meteorologi: Cum va fi vremea în următoarele zile
Sursa foto: pixabay.com

Vremea va fi în continuare frumoasã, iar valorile termice cu mult mai ridicate decât în mod caracteristic acestei perioade. Cerul va fi variabil spre mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele Carpaţilor Orientali. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 8 şi 20 de grade, iar cele minime se vor încadra între -3 şi 8 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei. Pe arii restrânse, mai ales dimineaţa şi noaptea, în zonele joase de relief va fi ceaţã sau nebulozitate joasã.

 joi, 19 decembrie 2019. Vremea va fi în continuare mult mai caldã decât în mod normal în a doua decadã a lunii decembrie, cu precãdere în zonele de deal şi de munte. Va fi ceaţã sau nebulozitate stratiformã în zonele joase de relief din sudul, estul şi centrul teritoriului, pe arii restrânse, mai ales în primele ore ale zilei, dar cu caracter local noaptea, când trecãtor şi izolat va burniţa. În rest cerul va fi variabil, cu înnorãri spre sfârşitul intervalului în sud-vest, dar probabilitatea de ploaie va fi redusã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului, inclusiv în zona montanã aferentã. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 7 şi 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 9 grade în Dealurile Banatului.

vineri, 20 decembrie 2019. Deşi valorile diurne ale temperaturii aerului vor marca o scãdere în regiunile estice şi local în cele sudice şi centrale, în condiţii de nebulozitate joasã şi ceaţã izolat mai persistente, vremea va fi în continuare caldã pentru aceastã perioadã din an în cea mai mare parte a ţãrii. În celelalte zone, cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare. Local, în special în regiunile extracarpatice, vor fi ploi slabe sau burniţã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã şi izolat în Banat şi Crişana. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 6 şi 16 grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest; minimele termice vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -2 şi 8 grade.

www.antena3.ro

×
Subiecte în articol: vremea