x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Azi e ziua farselor. De ce NU ai voie să te superi de 1 aprilie!

Azi e ziua farselor. De ce NU ai voie să te superi de 1 aprilie!

de Alice Petrescu    |    01 Apr 2023   •   08:00
Azi e ziua farselor. De ce NU ai voie să te superi de 1 aprilie!

1 aprilie este o zi dedicată glumelor și farselor, fiind cunoscută în lumea întreagă şi ca Ziua Păcălelilor.

Astăzi oamenii fac farse sau sunt chiar cei păcăliți. Acest obicei se păstrează an de an, în aproape toate colțurile lumii, astfel, indiferent unde ne-am afla, ne putem aștepta să cădem ''victimele'' unei farse, căci toată lumea încearcă, pe 1 aprilie, să păcălească pe cineva, fie el prieten, coleg, vecin sau  rudă.

La noi în țară, Ziua păcălelilor se sărbătorește începând cu secolul al XIX-lea..

Ce nu trebuie să faci pe 1 aprilie ca să nu ai ghinion

Se spune că cei care nu vor accepta glumele de 1 aprilie cu zâmbetul pe buze și se vor supăra, vor fi urmăriți în tot restul anului de ghinion.De asemenea, persoanele care nu pun la cale o farsă în această zi, tot anul vor fi ținta glumelor și a farselor celorlalți.

O altă superstiție este aceea că bărbații care sunt păcăliți de o femeie frumoasă, trebuie să o ia pe aceasta de soție. Iar dacă vor să respecte obiceiul până la capăt nu trebuie să-și programeze nunta de Ziua Păcălelilor. În caz contrar, trebuie să se aștepte la un mariaj nefericit.

Totodată, glumele nu trebuie făcute după ora 12:00, ci doar dimineața. Păcălelile făcute după ora prânzului îi vor aduce celui care le-a pus în scenă 12 luni fără noroc.

În ultimii ani, presa și site-urile internaționale au încercat prin anumite farse să îi amuze pe oamenii. Printre cele mai tari farse de 1 aprilie se numără scaunul pentru câini de la Ikea, „lansat” pe 1 aprilie 2011, documentarul BBC cu pinguini zburători (1 aprilie 2008), burger-ul pentru stângaci lansat de Burger King (1 aprilie 1998) și  Big Ben se digitalizeaza

Flying Penguins - BBC
 

BBC a prezentat un documentar în care carduri de pinguini pleacă în zbor spre zonele mai calde. Reportajul a fost urmat de dezvaluirea farsei, tot de catre postul de televiziune.

×
Subiecte în articol: 1 aprilie ziua pacalelilor farse