x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber 3 motive principale pentru care pisica te trezește dimineața devreme

3 motive principale pentru care pisica te trezește dimineața devreme

de Redacția Jurnalul    |    13 Apr 2023   •   17:45
3 motive principale pentru care pisica te trezește dimineața devreme
Sursa foto: Victor Stroe

Deținătorii de pisici știu că acestea îi trezesc dimineața devreme, exact atunci când somnul mai plăcut.

Însă ceea ce știm mai puțin este că sunt trei motive principale pentru fac acest lucru, scrie gismeteo.ru.

1. Foamea

Îndrăgitei feline este posibil să-i fie foame. Dacă i-ai stabilit o oră de masă dimineața  iar apoi nu o respecți,  pisica vine și îți aduce aminte că trebuie să mănânce. 

2. Rutina zilnică

Întrucât viața unei pisici de casă este liniștită și nu are prea multe activități, ea urmează obișnuințelor stăpânului. Dacă te trezești devreme și hrănești pisica, atunci când nu o mai faci, cum ar fi în weekend, atunci felina va cere de mâncare. O soluție ar fi să i se ofere hrană la ore mai târzii, chiar dacă sună ceasul devreme. 

3. Bioritm

Așa cum spuneam, pisica doarme în cea mai mare parte a zilei iar dimineața este plină de energie. Pentru a nu te mai trezi cu noaptea în cap,  consumă-i energia înainte de culcare și se va adapta la programul de somn pe care îl dorești. 

Un lucru important pe care trebuie să-l știi este că pisica doarme, în medie, circa 12-16 ore, dar poate ajunge și la 20 de ore, în funcție de activitățile pe care le are, de sănătate ori vârstă. Ele dorm în reprize de somn deoarece trebuie să fie vigilente la eventualele amenințări. 

Trebuie astfel să știi că bioritmul lor este diferit de al omului și pot fi active noaptea. Astfel că ori îi formezi o rutină de somn, ori nu dormi cu ea în cameră. 

 

 

×
Subiecte în articol: pisici trezit dimineata