x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber 4 Gânduri negative pe care oamenii fericiți le alungă permanent din mintea lor

4 Gânduri negative pe care oamenii fericiți le alungă permanent din mintea lor

de Andreea Tiron    |    26 Oct 2024   •   11:20
4 Gânduri negative pe care oamenii fericiți le alungă permanent din mintea lor
Sursa foto: Hepta/Oamenii fericiți au o abilitate pe care mulți dintre noi am putea-o învăța

Oamenii fericiți au o abilitate pe care mulți dintre noi am putea-o învăța. Te ții de ceva ce nu-ți aduce niciun beneficiu? Îți provoacă stres? Te duce spre emoții și gânduri negative care te copleșesc? Pentru a fi mai fericit, poate că a sosit momentul să renunți la negativitate și durere și să accepți viața așa cum este.

Negativitatea este o energie dăunătoare care se instalează în mintea noastră și ne afectează deciziile și acțiunile de zi cu zi. Întâlnim zilnic numeroase persoane toxice care transmit subtil mesaje negative și ne inspiră constant idei nocive.

1. Nu iau totul personal

Ori de câte ori cineva îți spune ceva neplăcut sau nepoliticos, relaxează-te și respiră adânc. Nu este necesar să iei fiecare critică personal. Când cineva e nepoliticos cu tine, de cele mai multe ori, asta arată durerea sau frustrarea pe care acea persoană o simte față de propria viață, iar tu nu poți controla asta.

Oamenii fericiți realizează că comportamentul altora nu poate fi schimbat, dar felul în care reacționezi la el este întotdeauna sub controlul tău. Alege să răspunzi cu calm și compasiune la nepolitete, iar astfel vei dezamorsa tensiunea.

2. Nu păstrează resentimente

Cum să renunți la resentimente? Iertând. Iertarea este una dintre cele mai eliberatoare și mai împuternicitoare senzații. Este, de asemenea, sănătoasă, conform cercetărilor de la Harvard. Totuși, iertarea celor care te-au rănit nu este întotdeauna ușoară.

De multe ori, ne simțim răniți din cauza așteptărilor exagerate pe care le avem de la ceilalți. Însă, trebuie să înțelegi că nu poți controla pe nimeni și nici nu e necesar ca ei să îți îndeplinească așteptările. Chiar dacă cei dragi te-au rănit, încearcă să-i ierți și să-ți eliberezi inima de această povară. Iertăm pentru a ne vindeca și pentru a ne recâștiga fericirea.

3. Practică iubirea de sine

Uneori ne lipsește încrederea în noi sau simțim îndoieli care ne pot conduce la stres, anxietate și chiar depresie. Cel mai bun mod de a depăși îndoiala de sine este să practici afirmații pozitive zilnic. Spune-ți că ești minunat. Că te iubești așa cum ești.

Nu ai nevoie de validarea altora; singurul lucru care contează este ce gândești tu despre tine. Când începi să vezi lucrurile bune din tine, și ceilalți vor face la fel. De fiecare dată când apar gânduri negative, concentrează-te pe ceea ce poți face în prezent pentru a-ți aduce bucurie.

4. Se concentrează pe acțiuni pozitive

Știai că artiștii au adesea o satisfacție mai mare în carieră decât oamenii de afaceri? Aceasta se întâmplă pentru că fac ceea ce le place. Nu trebuie să fii creativ pentru a simți pozitivitate; poți face orice îți aduce bucurie.

Ia măsuri pozitive. Înscrie-te la un curs online, petrece mai mult timp cu prietenii, scrie o poveste, desenează, fă o drumeție, mergi la un curs de dans, mergi la sală sau fă orice activitate care îți aduce împlinire.

Renunțarea la gândurile, ideile și obiceiurile negative devine mai ușoară cu timpul. Fii atent la gândurile și emoțiile tale și ia măsuri mici.

Renunță la câte o idee negativă, câte un gând negativ, câte o emoție negativă, și astfel vei reuși să-ți găsești pacea și fericirea.

×
Subiecte în articol: fericire gânduri negative