x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber 5 cele mai loiale rase de câini. Oferă dragoste și protecție necondiționată persoanelor dragi

5 cele mai loiale rase de câini. Oferă dragoste și protecție necondiționată persoanelor dragi

de Anastasia Paul    |    21 Aug 2023   •   16:45
5 cele mai loiale rase de câini. Oferă dragoste și protecție necondiționată persoanelor dragi
Sursa foto: Hepta

Câinii sunt prieteni, confidenți, colegi și membri ai familiei. Adesea se bucură de iubirea necondiționată a oamenilor dar și ei au un devotament puternic față de proprietarii lor. 

Un studiu recent arată că circa 53% dintre americani care au animale de companie, le consideră sufletul lor pereche. Astfel că nu doar câinii sunt loiali stăpânilor, ci și inves. Astfel că 25% dintre proprietari și-a sacrifica viața pentru a-și salva patrupedul iar 82% spun că a dost dragoste la prima vedere atunci când și-au întâlnit câinele pentru prima oară, potrivit studyfinds.org.

Iată cele mai loiale rase de câini:

1. Akita
Este o rasă de câini energici, cu un comportament incredibil de protector și teritorial pentru familia lor umană. În cultura japoneză simbolizează sănătate, fericire și viață lungă. Trebuie să aibă parte de socializare încă de mici pentru a avea un comportament bun ca adulți. 

2. Ciobanesc german
Sunt foarte iubiți în SUA și în întreaga lume. Sunt foarte buni paznici și majoritatea proprietarilor îi consideră mai loiali decât propria familie. Sunt curioși, inteligenți, energici și  animale de companie grozave.

3. Labrador Retriever
Labrador Retriever este una dintre cele mai iubite rase din SUA. Sunt o alegere excelentă pentru familiile cu copii mici sau alți câini. Se înțeleg cu toată lumea și își iubesc stăpânii la nesfârșit.

Sunt ascultători devotați, buni paznici. Pot dezvolta conexiuni puternice cu anumiți membri ai familiei și nu se tem să-i protejeze pe cei la care țin. 

4. Chihuahua
Acești câini pot fi considerați nesufetiți de unii oameni, în timp ce pentru alții sunt însoțitori afectuoși și iubitori. Par impertinenți dar nu se tem să se înfigă în brațul unui agresor. Acest câine de mărimea unei halbe își iubește proprietarii și nu așteaptă în schimb nimic mai puțin decât deliciile culinare. Sunt unele dintre cele mai longevivre rase.

Este loial și nu-i este frică să latre la o persoană care îi invadează teritoriul. 

5. Marii Pirinei
Sunt uriași maiestuoși dar blânzi. Acești câini de turmă sunt gardieni loiali. Sunt calmi, deștepți și răbdători. Au nevoie de mult antrenament și stimulare mentală. 

Ei intră de bunăvoie în acțiune dacă simt că familiile lor sunt amenințate și au multă răbdare cu copiii mici.

×
Subiecte în articol: devotament caini loial