x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Brasil, Brasil...

Brasil, Brasil...

de Elena Stan    |    27 Iun 2010   •   00:00
Brasil, Brasil...

Nu cred că există cineva pe lumea asta care să nu fi auzit de Carnavalul de la Rio de Janeiro, de renumitele şi superbele plaje de la Copacabana sau Ipanema sau de statuia lui Isus. Plajele cu nisip fin de la Copacabana şi Ipanema, combinate cu apa de un albastru infinit a Oceanului Atlantic şi cu petrecerile care se ţin lanţ, fac din Rio de Janeiro cea mai exotică destinaţie din lume.

După un zbor de circa trei ore de la Bucureşti la Paris şi încă unul de circa 12 ore de la Paris ajungi la Rio de Janeiro, cel mai spectaculos oraş din lume. Încă de pe drumul către hotel îţi dai seama de frumuseţea şi unicitatea locurilor. Deja eşti în altă lume, unde turiştii pot alerga în voie pe o şosea special amenajată, unde băieţii joacă liniştiţi fotbal pe plajă sau stau relaxaţi la o terasă la marginea plajei, servind o apă direct din nuca de cocos.

Având în vedere că în Brazilia acum e plină iarnă, locuitorii nu sfătuiesc turiştii să se aventureze în apa oceanului, deşi pentru turiştii români apa este numai bună de scăldat, iar cele 28 de grade Celsius din termometre ne fac să ne simţim perfect, însă brazilienii sunt în elementul lor când afară sunt temperaturi de peste 40 de grade Celsius. Odată ajunşi la Rio de Janeiro, nu trebuie să rataţi grădina botanică, vizita la statuia mântuitorului Isus, precum şi nenumăratele catedrale şi muzee, fiecare cu istoria sa. De asemenea, nu trebuie să rataţi plimbarea cu telecabina pentru a ajunge pe Sugar Loaf, Muntele Pâinii de Zahăr.

Denumirea muntelui vine de la plantaţiile de trestie de zahăr care acopereau muntele cu ceva vreme în urmă. De aici, de sus, vă puteţi bucura de o privelişte unică asupra oraşului Rio de Janeiro. Se vede bine portul, unde navele încărcate cu ceai, cafea sau cu alte bunătăţi de prin zonă sunt trimise către Europa.

Imaginea oraşului văzut de sus este incredibilă. Se văd în faţă Oceanul Atlantic şi Insulele Cagarras, în stânga întinsele plaje Copacabana şi Ipanema, iar în dreapta se pot vedea clădirile vechi şi Candelaria, cea mai vizitată biserică din Rio. De asemenea, în spate poate fi văzută statuia lui Isus El Retendor pe Muntele Corcovado. Văzuţi de sus, munţii capătă forme ciudate, fiind acoperiţi de o vegetaţie luxuriantă. La poalele Muntelui Corcovado se poate vizita Parcul Naţional Tijuca. O călătorie cu telecabina pe Sugar Loaf costă în jur de 10 euro (20 de reali).

Deoarece statuia lui Isus se află în vârful muntelui şi trebuie urcat un drum îngust şi abrupt, nu se poate ajunge cu taxiul sau cu o maşină oarecare. Sunt maşini speciale care urcă muntele, însă se poate ajunge şi cu trenuleţul. Călătoria cu trenuleţul către statuie durează în jur de 20 de minute şi este mult mai plăcută decât cea cu maşina, deoarece ai ocazia să treci exact prin mijlocul naturii. În zilele ploioase nu se poate vizita statuia, deoarece au loc numeroase alunecări de teren, iar autorităţile nu permit vizitarea. La poalele statuii lui Isus se poate vedea şi o clădire veche, acum părăsită, care însă pe timpuri a fost un luxos hotel, precum şi bază de antrenament pentru echipa de fotbal a Braziliei.

×
Subiecte în articol: destinaţii turistice