x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii GALERIE FOTO - Cele mai FRUMOASE PISCINE NATURALE din lume pe care trebuie să le vizitezi

GALERIE FOTO - Cele mai FRUMOASE PISCINE NATURALE din lume pe care trebuie să le vizitezi

08 Aug 2016   •   16:28
GALERIE FOTO - Cele mai FRUMOASE PISCINE NATURALE din lume pe care trebuie să le vizitezi

Primele trei din selecţia noastră se găsesc în SUA, două, Havasu Creek şi Havasu Falls, în Grand Canyon iar a treia, Hamilton Pool, în estul ţării, în statul Texas.

Următoarele se află în Mexic, celebrele cenote de la Tulum sunt înconjurate de vegetaţie luxuriantă şi pline de grote subterane.

În Brazilia, Parcul National Lençóis Maranhenses, este constituit din dune de nisip alb şi lagune azurii.

În arhipelagul Galapagos, pe insula Santa Cruz, se găseşte Las Grietas, o formaţiune vulcanică accesibilă numai cu barca.

În Noua Caledonie, pe insula Pinilor se găseşte Baie D'Oro. Aici se află un mic paradis unde trăiesc milioane de peşti multicolori care pot fi observaţi chiar şi fără ochelari de scufundare.

Asia abundă de piscine naturale care îţi taie răsuflare. Kuang Si din Laos, Lotofaga din insulele Samoa şi Nanda Blue Hole din Vanuatu, cu o adâncime de 13 metri, apa acesteia fiind atât de transparentă că dă senzaţia de zbor înotătorilor.

Pe insula Madagascar se găseşte d'Isalo, o piscină naturală care este alimentată de un cascadă de apă călduţă. La câţiva kilometri distanţă se găseşte cascada Victoria, cunoscută în toată lumea. În partea de sus a cascadei se poate face baie în Piscina Diavolului.


Popasurile următoare le facem în Turcia la incredibilul sit de la Pamukkale, apoi în Grecia la Lagon de Giola, în Corsica la piscinele Purcaraccia ale cărui piscine au apa cristalină.


Regăsim piscine naturale şi în nordul Europei. În Islanda se află Laguna Albastră, un lac artificial lung de 200 de metri aflat într-o zonă vulcanică. Temperatura apei este între 30-39 de grade Celsius. Tot în Islanda se găseşte Hveravellir, cunoscut pentru izvoarele sale cu apă caldă. Am păstrat pentru final piscina Zânelor din Scoţia, care se află pe insula Skye, o minunăţie care oferă cascade, munţi şi ocean.

Havasu Creek

Havasu Falls

Hamilton Pool

Tulum, Mexic

Lençóis Maranhenses

Las Grietas, Galapagos

Baie D'Oro, Noua Caledonie

Click pe foto pentru galerie

Kuang Si, Laos

×
Subiecte în articol: cele mai frumoase piscine naturale