x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Cele mai pitorești destinații turistice din Turcia. Iată ce merită să vizitezi!

Cele mai pitorești destinații turistice din Turcia. Iată ce merită să vizitezi!

04 Aug 2022   •   20:12
Cele mai pitorești destinații turistice din Turcia. Iată ce merită să vizitezi!
Sursa foto: Unsplash.com

Cu o istorie bogată în spate și ruine lăsate ca evidență, diverse preparate delicioase, lacuri și orașe colorate, Turcia este - în adevăratul sens al cuvântului - o țară de vis. Este o poartă de acces între Asia și Europa, combinând elementele caracteristice celor două continente.

Pe scurt, există mult mai mult în Turcia decât stațiunile de vacanță și relaxarea pe plajă, dar nici fără acestea nu poți avea o excursie completă. Explorează sit-urile ascunse de aglomerație pentru a înțelege arhitectura antică și peisajele extraordinare. Pe toate ți le-am strâns în următorul articol:

Bodrum

Îi poți spune pe nume sau „un oraș-port vibrant și o stațiune de vacanță strălucitoare”. Bodrum combină diverse culturi pentru care sărbătorește prin organizarea evenimentelor de-a lungul anului pentru fiecare dintre ele. 

 

Locuitorii din Bodrum, în număr de 37.000, întâmpină turiștii cu brațele deschise. Cu orice ocazie îți vor vorbi despre istoria lor, inclusiv despre influențele și mitologiile grecești care te ademenesc în acest orășel pescăresc.

Istanbul

Unul dintre cele mai vechi orașe din lume, Istanbul a reușit de multe ori să umbrească gloria Romei Antice, servind drept capitală mai întâi bizantină și apoi a Imperiului Otoman. Istanbul este astăzi capitala Turciei în partea de continent asiatic.

 

La fiecare pas pe care-l faci prin Istanbul vei fi copleșit de frumusețe. Este un oraș plin de palate romane, bizantine, otomane, moschei, biserici, mănăstiri, monumente, ziduri, fortărețe și ruine. Palatul Topkapi, Hagia Sophia și Moscheea Suleymaniye și Moscheea Albastră sunt obiectivele turistice din Istanbul care domină orizontul.

Laguna Albastră, Oludeniz

Doar câteva locuri din lume pot fi comparate cu frumusețea neatinsă a Lagunei Albastre din Oludeniz, Turcia. Această parte a Turciei este deseori uitată de turiști, dar ar trebui să-i acorzi o atenție deosebită. Nu numai că apa are cea mai izbitoare nuanță de albastru, un turcoaz spectaculos, dar laguna este plină de viață marină.

 

De aceea, călătorii cunosc că Laguna Albastră din Oludeniz este întotdeauna o opțiune ideală pentru sporturile acvatice. Snorkeling, scuba-diving, caiac și înotul liber în lagună îți oferă posibilitatea de a fi mai aproape de broaștele țestoase și caii de mare, fără a te pune în pericol.

Cappadocia

Cappadocia este o regiune din Turcia care uimește turiștii prin formațiunile sale stâncoase, bisericile și orașele subterane, a căror dimensiune este pur și simplu copleșitoare. Există sute de clădiri subterane în regiune. Două dintre cele mai cunoscute sunt: Kaymakli, care însumează opt nivele și Derinkuyu care se află la 55 de metri sub pământ.

 

Cappadocia are propria sa capitală - Nevsehir - și este un loc minunat unde te poți caza în timp ce vizitezi regiunea.

Valea Fluturilor

Valea Fluturilor este probabil una dintre cele mai frumoase și apreciate locuri de vizita din Turcia. Nu numai că peisajul este pur și simplu superb, înconjurat de ape turcoaz și o porțiune sălbatică de plajă amplasată între două formațiuni stâncoase. Este de asemenea, un loc special datorită miilor de fluturi care se ascund prin copaci și care își iau zborul deodată, creând un caleidoscop de culoare.

 

Planifică-ți vacanța în Turcia vara aceasta și bucură-te de cele mai deosebite peisaje!

×