x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Îndrăgostiţii preferă oraşul luminii

Îndrăgostiţii preferă oraşul luminii

de Elena Stan    |    14 Feb 2010   •   00:00
 Îndrăgostiţii preferă oraşul luminii

Parisul este cunoscut ca fiind destinaţia perfectă pentru Ziua Îndrăgostiţilor, şi nu numai.



Supranumit "oraşul luminii", Parisul este unul dintre cele mai vizitate oraşe din lume, indiferent de anotimp. Numai în capitala Franţei poţi găsi aerul acela deosebit, care poate face dintr-o simplă vacanţă una ideală alături de jumătatea ta. Turiştii care ajung să petreacă această sărbătoare în Franţa nu trebuie să rateze Arcul de Triumf, magazinele de pe Champ Elysées, priveliştea oraşului văzut de pe colina Catedralei Montmartre, Opera Garnier, Muzeul Luvru, grădinile Tuileries, şi nu în ultimul rând nu pot pleca fără să meargă într-o croazieră romantică pe Sena. "Oraşul luminii" este recunoscut datorită vieţii culturale şi intelectuale extrem de bogate, un oraş surprinzător de viu şi colorat, ce impresionează anual milioane de vizitatori.

Catedrala Notre-Dame
Lucrările la catedrală au început în anul 1163 şi au durat până în 1250. Cu toate acestea, în 1182 episcopul Maurice de Sully a sfinţit altarul. La Catedrala Notre-Dame s-au aplicat pentru prima oară soluţii arhitecturale specifice stilului gotic.

Faţada dantelată şi cele două turnuri patrulatere de câte 69 m fiecare radiază echilibru. Intrarea în catedrală se face prin trei porţi bogat ornamentate. Zidurile acesteia se înalţă pe trei rânduri de coloane, având 130 metri lungime, 45 m lăţime şi 35 m înălţime. Notre-Dame este considerată cea mai întunecată catedrală dintre marile catedrale gotice. Aceasta este vizitată de circa 13 milioane de persoane anual. Cele trei roze ale catedralei reprezintă una din marile opere de artă ale creştinătăţii.

Turnul Eiffel

Este o construcţie faimoasă pe schelet de oţel ce măsoară 324 m înălţime. A fost conceput de către Emile Nouguier, Maurice Koechlin şi Stephan Sauvestre, care au fost angajaţi de Gustave Eiffel. Structura a fost construită între anii 1887-1889 din oţel produs la Reşiţa. A fost inaugurat la 31 martie 1889 şi poate fi vizitat de la 6 mai 1889. Turnul are 320 m înălţime şi o greutate de peste 10.000 de tone. Temperatura aerului influenţează înălţimea acestuia, iarna scăzând cu câţiva centimetri din cauza contracţiei metalului, iar vara creşte din cauza dilatării.

Oferte
Turiştii care au ales să meargă azi la Paris au putut găsi oferte atractive pe site-ul www.besttourism.ro. Un pachet turistic ce include transport cu avionul, două nopţi cazare cu mic dejun la hotelul Holiday Inn Paris Opera 4* - costă începând de la 442 Euro/pers. La agenţia Prompt Service Travel, pachetul ce include cazare la Hotel Maison Du Pre 2* transport cu avionul, două nopţi cazare cu mic dejun, tariful începe de la 337 Euro/pers.

×
Subiecte în articol: destinaţii turistice