x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Insula Mnemba, paradisul "ascuns" în mijlocul apelor Oceanului Indian!

Insula Mnemba, paradisul "ascuns" în mijlocul apelor Oceanului Indian!

08 Sep 2022   •   12:35
Insula Mnemba, paradisul "ascuns" în mijlocul apelor Oceanului Indian!

"Patria" snorkeling-ului din Zanzibar, insula Mnemba este una dintre cele mai frumoase destinații din lume, în care vei descoperi paradisul marin, strecurându-te printre corali și pești tropicali. În acest loc, vei strânge în tolba amintirilor multe clipe memorabile, pe care le vei împărtăși cu cei dragi de-a lungul anilor, fără a-și pierde parfumul autentic. În mijlocul apelor turcoaz, vei avea ocazia să pornești într-o călătorie fascinantă, în care senzaționalul "pândește" la fiecare pas. Adu-ți prietenii aproape în cea mai "cool" aventură la care poți visa!

Ce activități să bifezi în excursia pe insula Mnemba?

 

Snorkeling și întâlnirea cu peștii multicolori

 

Atolul Mnemba este renumit în întreaga lume pentru statutul său de parc marin protejat. Este casa multor specii, iar apa cristalină care îl înconjoară este ideală pentru amatorii de snorkeling.

 

Considerat "sport național" în Zanzibar, snorkeling-ul este una dintre cele mai spectaculoase activități pe care o poți încerca în timpul vacanței în acest colțișor de lume! Perla Oceanului Indian oferă numeroase locații pentru a experimenta înotul alături de speciile marine, iar ghizii și localnicii ospitalieri vor fi încântați să te învețe cum se fac "plimbările" subacvatice în siguranță.

 

Nu ai văzut niciodată un recif de corali? Insula Mnemba îți dă această ocazie!

 

Reciful oval, declarat zonă de conservare marină, se întinde pe o lungime de 4 km și este un loc popular pentru scufundări, datorită speciilor captivante de coral. Țestoasele și delfinii ce își au casa aici pot fi observați în mediul lor natural, întalnirea fiind savurată cu foarte mult entuziasm de turiștii curioși. Diversitatea florei și faunei, coloratura intensă și hipnotizantă, precum și turcoazul fermecător al oceanului îți vor oferi o perspectivă inedită asupra acestei destinații.

 

Salută delfinii și ... rechinii din Oceanul Indian

 

Delfinii sunt, probabil, cele mai iubite mamifere marine. De la mic la mare, copii și adulți sunt vrăjiți de aceștia, orice apariție a lor printre valurile azurii fiind prilej de încântare. Pe lângă diversele specii de delfini, în apele ce răsfață insula Mnemba mai poți vedea printre altele și peștele idol maur, blue tang, peștele clovn, balenele cu cocoașă și rechinii-balenă, specie total inofensivă pentru om.

 

Biodiversitate fantastică, specii rare în lume

 

Deși este vorba despre o locație cu o suprafață mică, aceasta oferă numeroase surprize unice turiștilor! Biodiversitatea zonei este uluitoare, fauna sălbatică, terestră sau marină, stârnind curiozitatea specialiștilor din lumea întreagă. Aici poți vedea cea mai rară specie de antilopă din Africa, experții estimând că ar mai fi doar 300-600 de exemplare rămase în sălbăticie. De asemenea, antilopele Suni, care au fost aduse inițial din Pădurea Jozani, un alt miracol al naturii, își au acum habitatul în acest loc mirific. Dacă îți plac țestoasele, programează-ți excursia în perioada februarie – martie, în sezonul în care acestea își depun ouăle în nisipurile calde, și vei asista la un spectacol unic.

 

Știai că insula Mnemba este nelipsită din pachetele de excursii în Zanzibar? Punct de atracție de mare interes datorită ecosistemului fabulos și a posibilităților de divertisment în mijlocul naturii, locația este inclusă în bucket list-ul multor pasionați de călătorie. Recenziile celor care au vizitat deja acest loc exotic vorbesc de la sine, așadar, nu rata șansa de a te întâlni cu cele mai spectaculoase vietăți marine, într-un concediu de zile mari! 

×
Subiecte în articol: zanzibar