x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii „Lira Făgărașului”, cu drumeții montane, folk și concurs de pescuit

„Lira Făgărașului”, cu drumeții montane, folk și concurs de pescuit

de Diana Scarlat    |    05 Iul 2021   •   07:40
„Lira Făgărașului”, cu drumeții montane, folk și concurs de pescuit

În minunata zonă a Făgărașului a reînviat spiritul de aventură, cu drumeții montane, muzică folk în jurul focurilor de tabără, dar și provocări pentru cei care se încumetă să se întreacă în a prinde păstrăvi. Toate acestea au avut loc în cadrul evenimentului „Lira Făgărașului”, ajuns la a doua ediție, în acest an, organizat de Asociația Presei de Turism. Localitatea Albota, din județul Sibiu, a fost, la sfârșitul săptămânii trecute, gazda acestui eveniment pentru cei care și-au dorit să petreacă weekendul în mijlocul naturii. Marea atracție a fost concursul de pescuit de pe Lacul Albota. S-au organizat și acțiuni de ecologizare și de marcare a traseelor montane, la care au participat zeci de voluntari.

 

Provocarea pentru iubitorii de natură și de drumeții montane a fost lansată prima oară anul trecut, la prima ediție a evenimentului „Lira Făgărașului”, iar anul acesta s-a triplat numărul de participanți. Iubitorii de natură au participat, vineri, la acțiuni de ecologizare a zonei Bâlea, la care au participat și asociații de drumeție montană și orientare turistică. Sâmbătă, montaniarzii au fost provocați la un traseu turistic în Munții Făgăraș, pe Valea Arpășel – Bâlea – Transfăgărășan. Duminică a fost ziua pescarilor care s-au întrecut în dibăcie pe Lacul Albota. „Anul acesta este declarat Anul Drumeției, în județul Sibiu. În această toamnă va fi organizat un mare eveniment internațional, în această serie de activități, iar „Lira Făgărașului” este prima din această serie. Evenimentul a atras foarte mulți iubitori de muzică folk, de creație și interpretare, cu montaniarzi. Am făcut drumeție montană, marcare și remarcare de trasee pe creasta nordică a Munților Făgăraș, în zona Arpășel-Albota, am făcut orientare turistică pe timp de zi și pe timp de noapte, concurs de prim ajutor în caz de accidente pe munte, concursuri de afiș, grafică, fotografie și caricatură, toate cu tematică montană, dar și concursuri de poezie, cu aceeași tematică”, ne-a explicat unul dintre organizatorii evenimentului.

 

Concursul de pescuit a fost câștigat de un temerar care a reușit să prindă opt păstrăvi într-o oră. În afară de cupă, a primit și un sejur în zona turistică Bâlea-Transfăgărășan, oferit de Popasul Turistic Transfăgărășan, din Satul de Vacanță Glăjerie, din comuna Cârțișoara. Toți ceilalți participanți au primit premii.

×