x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Mexic devine cea mai solicitată destinație exotică de circuit cultural a acestui an

Mexic devine cea mai solicitată destinație exotică de circuit cultural a acestui an

15 Sep 2022   •   20:35
Mexic devine cea mai solicitată destinație exotică de circuit cultural a acestui an

Mexic a revenit în preferințele turiștilor români drept una dintre destinațiile îndepărtate de toamnă. În acest an s-a înregistrat o creștere de 30% a cererii față de anul trecut. Cancun este cea mai căutată stațiune de către români de pe continentele americane

În acest an s-a înregistrat o cerere mult mai mare pentru Mexic, în special pentru circuitele turistice, creșterea pentru tot anul 2022 fiind estimată la 30% față de anul 2021, potrivit consultanților DAL Travel.

Cel mai solicitat circuit la acest final de an este „Mexic – marele circuit” – Pe urmele aztecilor și mayașilor (26 noiembrie – 10 decembrie, 15 zile). Traseul cuprinde Mexico City – Teotihuacan – Cholula – Puebla de los Angeles – Tuxtla Gutierez – Canionul Sumidero – San Cristobal de las Casas – Chamula – Palenque – Yaxchilan – Bonampak – Campeche – Uxmal – Merida – Chichen Itza – Riviera Maya. Circuitul costă 2850 de euro de persoană și include cazări la hoteluri de 4 și 5 stele.

Alături de excursii și de nenumărate vizite, turiștii români sunt atrași de Cancun, poate cea mai celebră stațiune de litoral a Mexicului care, la ora actuală, este cea mai populară stațiune pentru români de pe cele două continente americane.

Topul atracțiilor turistice ale Mexicului preferate de români:

1. Mexico City – megaorașul cu o populație mai mare ca a României
2. Chichen Itza - una dintre cele 7 noi minuni ale lumii
3. Teotihuacan – unul dintre cele mai puternice centre culturale prehispanice din Mesoamerica și cel mai vizitat sit arheologic din Mexic
4. Stațiunea Cancun – destinația cea mai căutată pentru sejururi la plajă
5. Palenque – zona arheologică mistică din plină junglă, cel mai mare și cel mai faimos dintre siturile mayașe
6. Situl arheologic Uxmal - una dintre cele mai impresionante colecții de arhitectură mayașă
7. Canionul de Cupru (Copper Canyon) - o minune a naturii din munții Sierra Madre de Vest, din nordul Mexicului
8. Orașul Oaxaca – paradisul ascuns al Mexicului
9. Orașul colonial Campeche, cu clădiri pastelate, străzi înguste pietruite, metereze fortificate și conace bine conservate
10. Cascadele Agua Azul - renumite pentru culoarea lor de un albastru uimitor.

În 2021, Mexic a înregistrat 32 de milioane de turiști străini, în creștere cu peste 30% comparativ cu 2020, când înregistra 23,3 milioane de turiști străini, cu o scădere de aproape 50% generată de pandemie față de 2019.

De asemenea, Mexicul a găzduit peste 25 de milioane de vizitatori internaționali în primele cinci luni ale anului 2022, cu 25,9% mai mult față de aceeași perioadă din 2021.

 

(sursa: Mediafax)

×