x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Oraşul de aur nu doarme niciodată

Oraşul de aur nu doarme niciodată

de Elena Stan    |    28 Feb 2010   •   00:00
Oraşul de aur nu doarme niciodată

Plajele minunate şi curate, soarele garantat tot timpul anului, precum şi hotelurile magnifice, care parcă răsar din dunele de nisip, fac din Dubai o destinaţie deose­bită pe tot parcursul anului.

Punct de întâlnire al Orientului cu Occidentul, şi al doilea oraş ca mărime, după ca­pitala Abu Dhabi, Dubai-ul este cel mai important oraş comercial al Emiratelor Arabe Unite şi principalul centru de afaceri şi de turism al Orientului Mijlociu. Deşi este o ţară islamică, viaţa de noapte în Dubai se trăieşte la superlativ, oraşul fiind recunoscut şi sub denumirea de "Ibiza pentru cei foarte bogaţi". Aici week-end-ul începe joi, iar petrecerile se ţin lanţ. Barurile de noapte sunt mereu pline, fiecare având propria orchestră şi DJ.

Vizitarea oraşului trebuie să înceapă printr-o plimbare prin zona Jumeirah. Pe plaja superbă din această zonă se găsesc şi cele mai frumoase şi luxoase hoteluri, printre care şi celebrul Burj al Arab, singurul hotel cu 7 stele din lume, simbolul Dubaiului. Turiştii nu pot rata moscheea - Jumeirah Mosque. Se continuă cu o plimbare pe Sheikh Zayed Road, artera principală a Dubaiului. Aici pot fi admirate cele mai înalte clădiri, în diverse culori, care sunt adevărate capodopere de arhitectură modernă, futuristă, şi renumitele hoteluri ale lanţurilor internaţionale.

Chiar dacă nu sunteţi un fan al cumpărăturilor, nu trebuie să rataţi mall-urile din Dubai, a căror frumuseţe arhitecturală vă va încânta privirile. Cele mai renumite sunt: Mall of Emirates, care este cel mai mare mall din lume cu aproape 5.000 de magazine, aici găsindu-se şi parcul de iarnă cu pârtie de schi şi snowboard, Ibn Batutta Mall, Wafi Mall, Mercato, şi nu în ultimul rând City Center Deira, un mall mai vechi care atrage prin preţurile foarte mici la mai toate produsele.

Turiştii nu pot rata plimbarea cu barca tradiţională de lemn - abra, un fel de taxi pe apă care poartă călătorii de pe o parte a oraşului pe alta.

Cei interesaţi de istorie pot face o vizită la muzeul fortăreaţă Al Fahidi sau la Muzeul Naţional, preum şi la casa umilă, micuţă a şeicului Saeed al Maktoum constuită prin 1900, devenită muzeu. Doritorii pot face safari în deşert, plimbări cu cămila, iar doamnelor li se poate aplica henna pe mâini în tradiţionalul stil arab, cu puţin noroc, chiar de o beduină. De asemenea, turiştii trebuie să meargă măcar o zi la Wild Wadi, un mare parc acvatic de distracţii, loc unde pot înota alături de delfini şi rechini.


HAINE DE FIRMĂ, LA PREŢ REDUS

Începând din 1996, în primele luni ale anului se oganizează în Dubai un renumit Festival de shopping. În cadrul festivalului de anul acesta, desfăşurat în perioada 28 ianuarie-28 februarie, au fost organizate peste 150 de evenimente, de la show-uri şi concerte până la prezentări de modă şi spectacole în aer liber. Cele 6.000 de outlet-uri şi 50 de mall-uri, unde turiştii pot beneficia de reduceri de preţ substanţiale la mai multe categorii de produse de firmă, atrag anual circa trei milioane de vizitatori. Reducerile de peste 70% practicate de comercianţi la articolele de îmbrăcăminte şi încălţăminte de firmă, la bijuteriile din aur de 18, 21 şi 24 de carate au făcut din Dubai, timp de o lună, capitala mondială a cumpărăturilor. În timpul festivalului, magazinele sunt deschise de la ora 9 dimineaţa până la miezul nopţii. Pe lângă reducerile afişate, comercianţii sunt dispuşi să negocieze foarte mult cu turiştii. Festivalul din "Oraşul de aur", cum mai este numit Dubai-ul, este sponsorizat de Dubai Duty Free.

×
Subiecte în articol: destinaţii turistice