x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Ponturi de călătorii: Sfaturi pentru o vacanţă în Asia

Ponturi de călătorii: Sfaturi pentru o vacanţă în Asia

17 Noi 2015   •   17:33
Ponturi de călătorii: Sfaturi pentru o vacanţă în Asia

Asia este o destinaţie de vacanţă din ce în ce mai râvnită de români. Mai ales în perioada sezonului rece când, pe continentul asiatic vremea este mult mai prietenoasă. Atenţie însă, drumul lung şi aglomeraţia urbană vă pot da concediul peste cap dacă nu vă informaţi.

Consultaţi din timp ghidurile de turism pentru destinaţia care vă intereseaza in Asia. Veţi găsi detalii practice, cum ar fi hainele pe care este bine sa le aveţi în bagaj într-o anumită ţară asiatică.

Un alt aspect important îl reprezintă regulile de etichetă în Asia. Cu cât aflaţi mai multe despre obiceiurile locale, cu atât vă veţi simţi mai bine. Ţineţi cont de faptul că drumul până în ţările asiatice este lung. Este important să vă luaţi măsurile necesare pentru a face faţă oboselii.

Un alt aspect important: preţurile. Asia poate fi ieftină la faţa locului, însă drumul până acolo este costisitor. Şi, chiar dacă în unele ţări sau orase puteţi cheltui nu mai mult de 10 euro pe zi, asta nu înseamnă ca Asia este o destinaţie ieftină.

Planificaţi-vă bugetul din timp. De asemenea, în funcţie de zona în care veţi călători, se poate să fie nevoie să vă vaccinaţi. 



×