x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Pur şi simplu, Austria

Pur şi simplu, Austria

26 Iul 2009   •   00:00
Pur şi simplu, Austria

Citiţi o poveste care nu e poveste, despre o ţară europeană minunată, cu peisaje de vis şi oameni civilizaţi. Aşa ceva există şi se numeşte, pur şi simplu, Austria.



Să nu credeţi că, dacă spui Austria, spui Viena, schi şi-atât. La invitaţia Austria Incoming am descoperit că, odată ajunşi pe Aeroportul Schwechat, practic posibilităţile de a-ţi petrece vacanţa sau măcar câteva zile în "ţara valsului" sunt pe cât de variate, pe atât de îmbietoare. Poţi să ai orice vârstă, preocupări sau oricâte pretenţii... Serviciile din domeniul turismului sunt atât de bine puse la punct, încât sejurul devine o desfătare a minţii, trupului şi spiritului.

Dacă nu eşti fashion addicted şi nu ţii neapărat să treci prin Parndorf pentru o sesiune de cumpărături (deşi noi recomandăm călduros un tur de forţă prin micul rai al shoppingului de calitate), poţi s-o iei direct spre Thermenwelt Burgenland. O uriaşă oază de relaxare, unde reînveţi să trăieşti în mijlocul naturii, unde elixi­rul vieţii este... apa. Ultramodernele centre SPA, cu tratamente persona­lizate, bazate pe ultimele descoperiri în materie de medicină, îngrijire şi cosme­tică se găsesc la tot pasul. Recomandările noastre se numesc Vila Vita, Puchas Plus şi Avita.

Alpii Vienezi sunt o altfel de atracţie a acestei veri. Plimbarea montană cu trenul Salamander, din Gara Schneebergbahn, vizita la galeria de artă Voka şi degustarea de vin (doar pentru cunoscători!) la resortul Marias Land nu sunt decât prelu­diul unei alte încântări cu parfum de-altădată: Panhans Grandhotel din Semering. Un stabiliment datând din 1888, care îmbină bunul gust al ambientului cu delicatesele haute cuisine...

Ultima, dar nu cea din urmă recomandare: o croazieră pe Dunăre, de la Krems la Spitz. Adică bucuria de a cunoaşte frumoasa Austrie Inferioară...

MELK, O CAPODOPERĂ A STILULUI BAROC
Austria Inferioară nu înseamnă doar podgorii cât vezi cu ochii, castele medievale, grădini multicolore şi căsuţe ca din turtă dulce... Cine este pasionat de monumentele de artă şi de cult poate vizita castelele din Marchfeld sau mănăstirea barocă Gottweig. Poate cel mai vestit şi mai vizitat obiectiv de acest gen rămâne mănăstirea benedictină din Melk, fondată în anul 1089 de Leopold al II-lea. Clădirea pe care o vedem în prezent, construită între 1703 şi 1736, este opera arhitectului Jakob Prandtauer. Picturile şi frescele interioare sunt realizate de italianul Antonio Beduzzi. Dacă încă n-ai ajuns aici, dar totuşi rezonanţa îţi pare cunoscută, iată şi explicaţia: în celebrul său roman "Numele trandafirului", scriitorul şi semioticianul Umberto Eco şi-a numit unul dintre personaje "Adson von Melk", ca un omagiu adus acestui sfânt lăcaş, care adăposteşte o impresionantă bibliotecă, faimoasă şi pentru colecţia de manuscrise medievale. De altfel, multe dintre scenele filmului omonim, al cărui protagonist a fost Sean Connery, au fost turnate la mănăstirea din Melk.

×
Subiecte în articol: austria destinaţii turistice