x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Grecia a depășit Spania în preferințele de călătorie ale româncelor

Grecia a depășit Spania în preferințele de călătorie ale româncelor

de Redacția Jurnalul    |    08 Mar 2024   •   18:30
Grecia a depășit Spania în preferințele de călătorie ale româncelor

Româncele care își rezervă excursii prin platforme de călătorie preferă să-și petreacă vacanța în Italia, Grecia sau Spania. De obicei, valoarea excursiilor lor într-un pachet ce include zbor și hotel este situată în jurul sumei de 160 €/persoană.

Cu mama, sora, în grupul de prietene sau singure, femeile călătoresc în multe feluri, dar majoritatea acestor călătorii includ cele mai cunoscute țări și orașe europene.

Italia este preferata femeilor pentru escapade de cel puțin 2 zile în străinătate, această țară reprezentând 40% dintre rezervările de pachete în clasament, reiese dintr-o analiză eSky.ro.

Cele mai multe românce aleg să viziteze Roma, “orașul etern”, în călătorii cu o durată medie de 7 zile. Totuși, pentru călătorii puțin mai lungi de atât, româncele preferă Florența, unde petrec, în medie, 8 zile. Femeile petrec timp semnificativ și în Milano, Veneția și Rimini, aproximativ 5 zile/destinație. Pentru călătoriile cu durată mai scurtă, respectiv 2 zile, româncele aleg Bologna.

Pe locul doi se situează Grecia, pentru care 20% dintre utilizatoarele care călătoresc în țările din topul realizat de eSky.ro rezervă pachete de zbor și cazare. Atena este deosebit de populară, șederea în acest oraș având, de obicei, caracter de vacanță, durând 10 zile. În schimb, insulele Corfu și Lefkada par destinații ideale pentru un city break, româncele petrecând aici câte 4 zile.

Grecia a depășit Spania, care reprezintă 16% din clasament. Pentru vacanțele în Spania, româncele preferă Barcelona, unde se relaxează și se bucură de plajă timp de 5 zile. În schimb, pentru un city break de 3 zile, preferă să rezerve zbor și cazare către Madrid și Alicante.

Datorită Parisului, Franța se situează pe locul 4 în ceea ce privește popularitatea sa în rândul femeilor, reprezentând 15% dintre rezervările din clasament. Vacanțele româncelor în orașul luminilor au o durată medie de 10 zile. O altă destinație populară pe teritoriul Franței este Nisa, oraș ales de românce pentru city break-urile cu o durată de 3 zile.

Ultimul loc în clasament este ocupat de către Malta, rezervările făcute pentru pachete de vacanță în această destinație reprezentând 9% din total. Cea mai căutată destinație din această țară este Qawra, unde turistele românce petrec și cel mai mult timp, respectiv un sejur de aproximativ 9 zile. În destinații precum Mellieha și Sliema, româncele aleg să petreacă, în schimb, câte 4, respectiv 3 zile.

Analiștii platformei de călătorii au analizat și media cheltuielilor pentru vacanțe și city break-uri în fiecare țară. Astfel, Malta se dovedește a fi cea mai ieftină destinație: româncele plătesc aproximativ 114 €/persoană pentru pachete care includ zbor și cazare. Urmează pachetele de vacanță în Franța (129 €) și Italia (171 €). Dintre țările analizate, cele mai costisitoare destinații sunt Grecia (197 €/persoană) și Spania (204 €).

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: romance vacante grecia