x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Românii fug în Mexic, în această iarnă

Românii fug în Mexic, în această iarnă

de Diana Scarlat    |    23 Sep 2022   •   06:55
Românii fug în Mexic, în această iarnă

Una dintre cele mai bune destinații turistice exotice s-a redeschis pentru români, iar numărul cererilor este în creștere, de la o săptămână la alta.

 În Mexic, totul reprezintă atracție turistică, de la tequilla și mâncarea tradițională până la siturile arheologice care dezvăluie secretele culturii Maya sau plajele însorite și hotelurile lor moderne, de 4 și 5 stele, în regim all inclusive. O vacanță de două săptămâni, cu un circuit turistic unic, ce atinge aproape toate atracțiile Mexicului, costă mai puțin de 3.000 de euro de persoană.

Mexicul, ca destinație turistică, se evidențiază prin locurile pline de mister, de culoare şi de ritmuri muzicale tradiționale, cu sombreros şi mariachi, cu plajele însorite, înconjurate de vegetaţie luxuriantă şi mângâiate de apele turcoaz ale Mării Caraibelor. Teotihuacan este unul dintre cele mai puternice centre culturale prehispanice din Mesoamerica și cel mai vizitat sit arheologic din Mexic. Stațiunea Cancun este destinația cea mai căutată pentru sejururi la plajă. Palenque este o zonă arheologică mistică din plină junglă, cel mai mare și cel mai faimos dintre siturile mayașe, iar situl arheologic Uxmal reprezintă una dintre cele mai impresionante colecții de arhitectură mayașă. 

În Mexic se poate vizita și Canionul de Cupru (Copper Canyon), o adevărată minune a naturii, din munții Sierra Madre de Vest, din nordul țării. Orașul Oaxaca este paradisul ascuns al Mexicului, iar orașul colonial Campeche, cu clădiri pastelate, străzi înguste pietruite, metereze fortificate și conace bine conservate, este o adevărat operă de artă. Cascadele Agua Azul sunt renumite pentru culoarea lor de un albastru uimitor, fiind printre primele preferințe pe listele vizitatorilor. 

Este cea mai nordică țară vorbitoare de limbă spaniolă din America Latină, care atrage mai ales pentru siturile arheologice ale civilizaţiilor precolumbiene, dar și prin petrecerile cu muzică ritmată, de chitară, care se aude aproape de peste tot. 

Petreceri cu mariachi și tradiții picante

Turismul culinar este pe primele locuri în topul preferințelor tuturor, pentru faimoasele arome ale mâncărurilor picante şi ale băuturilor exotice. Specialiștii în turism îi sfătuiesc pe românii care vor să viziteze Mexicul pentru prima dată să nu rateze petrecerile cu mâncăruri și băuturi tradiționale. Dar nici plajele, pentru că aici sunt printre cele mai bune din lume. „Faimoasa «comida mexicana» trebuie căutată. Mâncarea mexicană poate fi găsită în toată lumea, dar restaurantele pălesc în comparație cu mâncărurile autentice din Mexic. Tacos, enchiladas, empanadas și churros sunt mâncăruri mexicane celebre, iar când vizitați Mexic, puteți savura rețete autentice transmise din generație în generație. Nu trebuie ratate ruinele templelor mayașe. Junglele din Mexic sunt pline de ruine antice din cultura aztecă și Maya. Sunt multe situri de descoperit. Un fapt interesant despre Mexic este că situl mayaș Chichen Itza este una dintre cele șapte minuni ale lumii antice. Unele dintre cele mai bune locuri de vizitat în Mexic sunt ruinele Palenque, Teotihuacan și Tulum”, explică reprezentanții Dal Travel, agenție pentru care Mexic a devenit cea mai solicitată destinație exotică de circuit cultural a acestui an, înregistrând o creștere a vânzărilor cu 30% față de anul trecut. 

Circuitele de două săptămâni

„Cel mai solicitat produs turistic al nostru în Mexic este de 15 zile: „Marele circuit al Mexicului”. Cancun este cea mai căutată stațiune de către români de pe continentele americane Mexic a revenit încă de anul trecut în preferințele turiștilor români drept una dintre destinațiile îndepărtate de toamnă, în special pentru produsele tip circuit, dar și pentru sejururile pe Riviera Maya”, mai spun reprezentanții agenției. Cererea pentru călătoriile în Mexic este în creștere, motiv pentru care DAL Travel vine în mod constant cu modalități noi și inovatoare de a combina experiențele contemporane cu cele istorice, pentru a crea produse turistice unice pentru turiștii săi. „Mexic – marele circuit” – Pe urmele aztecilor și mayașilor, organizat în perioada 26 noiembrie - 10 decembrie (15 zile), este cel mai solicitat circuit la acest final de an. Traseul cuprinde Mexico City – Teotihuacan – Cholula – Puebla de los Angeles – Tuxtla Gutierez – Canionul Sumidero – San Cristobal de las Casas – Chamula – Palenque – Yaxchilan – Bonampak – Campeche – Uxmal – Merida – Chichen Itza – Riviera Maya. „Acest circuit costă 2.850 de euro de persoană și include cazări la hoteluri de 4 și 5 stele. Vizitarea Mexicului implică o incursiune pe urmele vechilor civilizaţii precolumbiene, prilej de a admira piramide şi monumente străvechi, de a asculta povești despre comorile fabuloase care i-au atras pe conquistadorii conduşi de Hernan Cortes şi nu în ultimul rând, de a vă bucura de plajele însorite, înconjurate de vegetaţie luxuriantă şi mângâiate de apele turcoaz ale Mării Caraibelor”, explică reprezentanții agenției.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Excursii în țările vecine

Alt circuit de succes dedicat și aflat în topul preferințelor este Mexic – Guatemala – Honduras - Pe urmele aztecilor și mayașilor. Mexic poate fi îmbinat și cu alte țări din zonă, rămânând destinația de bază. Printre programele de Revelion dedicate Mexicului se numără Revelion pe coasta de sud a golfului Mexic, pentru 15 zile, Revelion Mexic – Guatemala – Honduras, 16 zile, sau Revelion în Mexicul colonial – Guadalajara, Guadalajara, cu mariachi, tequila și plajă la Cancun 10 zile. „Pentru această destinație, românii nu au nevoie de viză obținută în prealabil, prezentând doar pașaportul la punctul de trecere al frontierei. Apoi, există multe variante de curse aeriene către această destinație, dinspre Europa, destul de accesibile ca tarif, ținând cont de distanță. Inclusiv de Revelion, majoritatea turiștilor preferă alături de un sejur la plajă, vacanțe active, în care pot vizita cât mai multe obiective, iar Mexicul are ce oferi, fiind o destinație complexă, cu o istorie bogată și cu o mulțime de atracții turistice, cu multe tradiții și o gastronomie apreciată pe plan mondial”, explică Daniela Nedelcu, director general DAL Travel. 

Două săptămâni la plajă și pe urmele aztecilor sau ale mayașilor, în sezonul rece, costă mai puțin decât două săptămâni pe litoralul Mării Negre, în vârf de sezon estival, într-o stațiune din România. 

×
Subiecte în articol: mexic