x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Se dă startul la city breakurile de toamnă

Se dă startul la city breakurile de toamnă

de Oana Portase    |    05 Sep 2017   •   14:30
Se dă startul la city breakurile de toamnă

Vacanțele pe litoral sunt la final, iar începutul de toamnă aduce reduceri consistente pentru marile capitale europene. Pe lângă destinațiile vedetă din Europa, ofertele cuprind și orașele mai puțin cunoscute de turiștii români, dar perfecte pentru o vacanță de câteva zile. Pachetele city break oferite de agenții pornesc de la aproximativ 130 de euro de persoană și pot ajunge și la 1.500 de euro de persoană, în funcție de pretenții.

Paris, Barcelona, Roma, Viena, Amsterdam sau Praga rămân în topul preferințelor, atât pentru străini, cât și pentru români când vine vorba de un city break în Europa. Consultanții speră că atentatele din ultimele luni sau cutremurele să nu îi sperie pe turiști și să nu afecteze turismul în aceste destinații. Pentru românii care deja au văzut marile orașe ale Europei există oferte și către destinații mai puțin cunoscute. Rovaniemi, Eindhoven sau Brighton sunt doar câteva idei. Pachetele de city break pot fi achiziționate de la agenții sau îți poți organiza singur foarte ușor câteva zile de vacanță.

În România, din fericire, apar din ce în ce mai multe companii aeriene care au zbor direct, atât către destinaţiile din sudul şi din centrul continentului, cât şi spre destinaţii din partea de vest şi de nord a continentului. Acest lucru încurajează turismul către cele mai frumoase şi căutate oraşe de city break de pe bătrânul continent.

Ciprian Enea, consultant în turism

Un city break exotic

Europa este cea mai simplă variantă când vine vorba de o escapadă de un weekend, dar pe lista city breakurilor se adaugă și destinații exotice. “Dubaiul este cea mai importantă destinaţie exotică de city break din afara Europei. În clipa de faţă sunt mai multe companii care operează zboruri directe din Bucureşti în Dubai, sunt şi tour operatori care pun, din când în când, curse charter. Avem oferte din ce în ce mai interesante date pe de o parte de volumul mare pe care reuşim să-l facem pe anumite destinaţii, pe de altă parte de această competiţe a companiilor aeriene care până la urmă duce la un cost foarte interesant pentru biletul de avion.”, explică Ciprian Enea, consultant în turism.

Când să mergi în Dubai

Pachetele de city break pentru Dubai includ biletele de avion și cazare de cel puțin patru nopți la hoteluri de 3 sau 4 stele. Cea mai bună perioadă pentru un astfel de pachet este luna septembrie când prețurile pornesc de la 270 de euro de persoană. În restul anului, un city break în Dubai depășește 400 de euro pentru o persoană, iar în lunile de iarnă pachetele ajung la cel puțin 600-700 de euro.

Preţuri accesibile pentru mulţi

Un city break începe de la 130 - 150 de euro de persoană, iar pachetul cuprinde biletele de avion, două sau trei nopți de cazare la un hotel de 3 stele și, în unele cazuri, transfer de la aeroport la hotel. Orele de zbor sunt alese în așa fel încât în ziua plecării să fie dimineața, iar întoarcerea spre seară. Hotelurile din pachetele de city break se găsesc de obicei în zonele centrale ale orașelor. În funcție de dorințe poți opta pentru pachete de city break ce cuprind hoteluri de lux și zbor la business class. În acest caz, costurile vor depăși 1.000 de euro și pot ajunge la 1.500 de euro pentru un weekend.

CÂT TE COSTĂ

Roma (octombrie – 2 nopți/hotel 3 stele): 119 de euro/persoană;

Paris (octombrie – 2 nopți/hotel 3 stele): 159 de euro/persoană;

Barcelona (noiembrie – 2 nopți/hotel 3 stele): 169 de euro/persoană;

Viena (noiembrie – 2 nopți/hotel 3 stele): 219 euro/persoană;

Amsterdam (octombrie – 2 nopți/hotel 3 stele): 229 de euro/persoană;

Praga (noiembrie – 2 nopți/hotel 3 stele): 199 de euro/persoană;

Londra (octombrie – 2 nopți/hotel 3 stele): 139 de euro/persoană;

Idei noi pentru plimbări

De când am intrat în Uniunea Europeană, românii au dat de gustul micilor vacanțe în capitalele europene. Sunt destul de mulți care au văzut deja principalele destinații și nu au ce face acum decât să descopere locuri noi. “Aş începe cu ţările baltice. Talinnul poate fi un astfel de oraş, m-aş duce apoi în Europa Centrală, la Kosice, la Bratislava, Cracovia este o destinaţie interesantă, mai puţin cunoscută publicului din România. Important e să ne dorim să descoperim şi altceva decât city breakurile clasice. În momentul în care vom începe să căutăm vom vedea că oferta e foarte interesantă. Ţările nordice reprezintă o provocare în continuare. Puţini români au ajuns acolo. Oslo, Copenhaga, Helsinki, Rejkiavic de ce nu. Aşadar atracţii turistice sunt, lucruri inedite găsim peste tot în Europa. Companii aeriene care să ne ducă cu zbor direct sau escală mică avem. Preţuri bune sunt.”, mai spune Ciprian Enea.

Mai poți pune pe listă orașe precum Obidos din Portugalia, Rovaniemi din Finlanda, Eindhoven din Olanda sau Uppsala din Suedia.

În zona baltică putem ajunge ușor cu mașina, reducând astfel din costurile zborului cu avionul. Un city break personalizat poate costa chiar și 100 de euro de persoană dacă nu suntem pretențioși.

Pentru orașele mai îndepărtate găsim zboruri directe sau putem lua trenul din capitalele în care ajungem. De obicei, biletele de tren sunt în unele cazuri doar de 9 – 15 euro de persoană.

EVADARE ÎN ȚĂRILE RECI

Oferte zboruri dus-întors

Moscova – de la 211 euro/persoană;

Sankt Petersburg – de la 280 de euro/persoană;

Oslo – de la 77 de euro/persoană;

Stockholm – de la 60 de euro/persoană – cu escală;

Copenhaga – de la 125 de euro/persoană

Toamna, perioada ideală

Italia, Spania și Portugalia sunt destinații toride pe timpul verii, așa că toamna blândă este perioada ideală pentru a vizita orașe precum Roma, Florența, Barcelona, Madrid, Valencia, Lisabona sau Malaga. În timpul verii, aceste orașe sunt străbătute cu greu de turiști în timpul zilei pentru că temperaturile sunt caniculare. “Oraşele din sudul Franţei, Marsillia ar mai putea intra pe această listă. Dacă tot suntem în Italia poate ar fi momentul să dăm o fugă în San Marino. Pentru cei care vor să meargă în spaţiul anglo-saxon Londra, Dublin, Edinburgh ar putea reprezenta provocările toameni şi nu în ultimul rând poate dacă mergem toamna devreme în Moscova, Sankt Petersburg, sunt şi ele într-o perioadă bună. Finalurile de toamnă şi iarna în acea parte de continent nu mai sunt atât de primitoare ca anotimp pentru turiştii care îşi doresc să descopere aceste oraşe la pas.”, explică Enea. Dacă doriți să plecați într-un city break personalizat, cel mai bine este să vă documentați riguros din timp. Așa veți reuși să prindeți cele mai bune oferte la zboruri și cazare. În caz că o să călătoriți și cu trenul, vă puteți interesa de orar și tarife online. Tot online vă puteți face programare la anumite obiective sau puteți cumpăra direct bilete pentru a scăpa de cozi.

PONTURI

  • Citiți cu atenție review-urile hotelului;
  • Vedeți unde este amplasat locul de cazare și ce conexiuni aveți cu centrul orașului;
  • Căutați obiectivele principale online și cumpărați din timp bilete (la unele puteți face programări);

Cumpărați un city pass dacă stați mai mult de două zile –

  • acesta vă oferă transport gratuit, intrarea la unele obiective și reduceri la restaurant;
  • Țineți cu voi mereu monede pentru biletele de metrou sau tramvai.
  • Vacanțele city break pot fi și tematice: de shopping, pentru concerte sau pentru artă. Indiferent de dorințe, ofertele sunt pentru toate buzunarele.

     

×
Subiecte în articol: city break