x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Tenerife, insulă vulcanică

Tenerife, insulă vulcanică

de Elena Stan    |    12 Iul 2009   •   00:00
Tenerife, insulă vulcanică
Sursa foto: ELENA STAN/JURNALUL NAŢIONAL

Cu o suprafaţă de peste 2.000 de kilometri, Tenerife este cunoscută ca fiind cea mai mare dintre Insulele Canare. La fel ca şi celelalte insule din arhipelag, Tenerife este de origine vulcanică. Ultimele trei erupţii, care au creat insula, s-au petrecut cu 3,5 milioane de ani în urmă.



Tenerife găzduieşte cel mai înalt punct din toată Spania - vârful vulca­nului Teide, situat la altitudinea de 3.717 metri. Turiştii pe­tre­căreţi aleg cu siguranţă staţiunea Las Americas, cel mai animat loc de pe insulă unde viaţa de noapte este la ea acasă. Zecile de discoteci, baruri, pub-uri sunt principalele locuri unde turiştii petrec într-o atmosferă incendiară până în zori. Staţiunea revine la viaţă undeva după prânz, când se mai dezmeticesc petrecăreţii.

De dimineaţă se trezesc doar amatorii sporturilor nautice pentru a prinde cele mai bune valuri. Nu trebuie să rataţi capitala insulei, Santa Cruz şi nici staţiunea Puerto de la Cruz, care este al doilea mare centru turistic al insulei.

În Puerto de la Cruz te pierzi printre grădinile luxuriante şi clădirile cu arhitectură colonială, putând admira simplitatea bisericii Nuestra Senora de la Pena, grandoarea castelului San Felipe, sau vechiul chei, unde sunt ancorate micuţele bărci ale pescarilor. Tot aici se găseşte şi Loro Parque, cel mai mare şi mai frumos parc din Europa.

Parcul este renumit pentru colecţia impresionantă de papagali, imensul acvariu oceanic, dar mai ales casa pinguinilor şi show-urile leilor de mare şi ale orcilor. Tarifele practicate de Prestige tours pentru staţiunile din Tenerife încep de la 700 de euro de persoană. Pachetul include 7 nopţi cazare la hoteluri de patru stele, masa, transportul cu avionul şi transferurile.

×
Subiecte în articol: destinaţii turistice