x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Turismul se redresează. Numărul turiștilor în Spania a crescut de 8 ori

Turismul se redresează. Numărul turiștilor în Spania a crescut de 8 ori

05 Mai 2022   •   18:30
Turismul se redresează. Numărul turiștilor în Spania a crescut de 8 ori

Turismul spaniol, îngenuncheat în pandemie, își revine. Țara a primit 4 milioane de turiști în martie, de peste 8 ori mai mulți decât în aceeași lună a anului trecut, după ce au fost ridicate majoritatea restricțiilor legate de pandemie.

Turiștii străini au cheltuit 5,07 miliarde de euro (5,37 miliarde de dolari) în timpul vacanțelor în țară în luna martie, față de doar 544 de milioane de euro cu un an înainte, arată datele Institutului Național de Statistică (INE), publicate joi și citate de Reuters.

„Spania încheie acest prim trimestru cu date bune privind sosirile turistice și cheltuielile, o tendință care sperăm că se va intensifica în perioada de vară", a scris ministrul Turismului, Reyes Maroto, pe Twitter.

Numărul de turiști care au mers în Spania în martie a fost, însă, cu 1,6 milioane mai mic decât numărul celor care au ajuns acolo în martie 2019, înainte de pandemie. Suma cheltuită atunci a fost de 6,03 miliarde de euro.

Restricțiile COVID au îngenuncheat sectorul turistic spaniol, vital din punct de vedere economic, în 2020. Turismul reprezenta 12% din economia Spaniei înainte de pandemie.

Apoi, turismul a început o redresare treptată în 2021, făcând o scurtă pauză când răspândirea rapidă a variantei Omicron a dus la o nouă rundă temporară de restricții de călătorie.

 

(sursa: Mediafax)

×