x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Turiștii pot merge din nou pe Insula Capri

Turiștii pot merge din nou pe Insula Capri

de Redacția Jurnalul    |    23 Iun 2024   •   20:20
Turiștii pot merge din nou pe Insula Capri
Sursa foto: UNHCR Greece

Turiștilor care au rezervat un hotel pe Capri li se va permite să revină pe insula italiană, în timp ce administrația locală lucrează pentru a asigura aprovizionarea cu apă, după ce avaria la apeductul de pe continent a privat-o de apă curentă, scrie NBC News.

„Pregătim un nou ordin mai puțin restrictiv pentru a permite întoarcerea rezidenților, a persoanelor care dețin case secundare, care adesea au propriul rezervor de apă, și a turiștilor cu rezervare la hotel. Va fi responsabilitatea hotelurilor să se asigure că au apă”, a declarat primarul din Capri, Paolo Falco, pentru emisiunea italiană TGCOM24.

La începutul zilei de sâmbătă, Falco a emis un ordin care a oprit sosirea turiștilor, după ce unele conducte care s-au spart în orașul de coastă Castellammare di Stabia au lăsat locuitorii din Capri fără apă.

„Am lucrat toată noaptea pentru a asigura transporturile de apă și cisternele care transportau apă, care au sosit. Îmi cer scuze tuturor, dar nu am putut face nimic ... prioritatea mea a trebuit să fie prevenirea unei urgențe medicale”, a adăugat el.

În lunile mai și iunie, Capri a fost cea mai populară destinație italiană în rândul turiștilor străini, care au reprezentat 84% din totalul vizitatorilor țării, potrivit unei analize recente realizate de Lybra Tech.

Turiștii petrec în medie patru zile pe insula din largul coastei Napoli, aproape o treime dintre aceștia fiind cetățeni americani.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: turist capri insula