x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Vacanța de vară în Croația: 10 cele mai frumoase plaje

Vacanța de vară în Croația: 10 cele mai frumoase plaje

30 Mai 2022   •   14:06
Vacanța de vară în Croația: 10 cele mai frumoase plaje
Sursa foto: Sursa foto: Shutterstock

Una dintre cele mai populare destinații turistice pentru românii de toate vârstele este Croația, statul balcanic cu cea mai vastă zonă de coastă, de peste 7000 de kilometri. Litoralul Mării Adriatice reprezintă un adevărat magnet pentru iubitorii de mare, soare, relaxare și sporturi nautice. Iată care sunt cele mai frumoase plaje croate, perfecte pentru vacanță, în orice anotimp.

Plaja Banje - Dubrovnik

Printre cele mai cunoscute destinații estivale este Plaja Banje, situată în apropiere de Dubrovnik, spre Ploče, într-o zonă luxoasă și pitorească. O variantă mai puțin turistică este Plaja Sveti Jakov, cu panorama sa spectaculoasă spre orașul vechi și   Insula Lokrum.

Plaja Vela - stațiunea Baška, Riviera Krk

Este situată într-un golf discret, ascuns de vânturi și agitație. Ghidurile turistice o evaluează în topul primelor cinci plaje de la Marea Adriatică, după frumusețea peisajelor și facilitățile oferite turiștilor.

Plaja Tučepi - Riviera Makarska

Mare și munți, nisip fin și stânci ascuțite - aceasta este Plaja Tučepi, cea mai mare plajă de pe Riviera Makarska. Aproape de Split și de Masivul Biokovo, reprezintă un excelent punct de plecare pentru excursii și croaziere.

Plaja Zlatni Rat - Insula Brač

Este denumită sugestiv “Cornul de Aur” și impresionează prin relieful său inedit, care se modifică în permanență din cauza vânturilor și valurilor puternice. Are o apă turcoaz ce amintește de Mediterana și oferă toată gama de sporturi nautice.

Plaja Rajska (Paradise Beach) - Insula Rab

Peisajele paradisiace ale acestei regiuni au dat numele plajei de lângă Rab. Cochetă, liniștită, cu un nisip alb și o vegetație exotică, Rajska este o adevărată destinație tropicală în inima Adriaticii.

Plaja Uvala Dubovica - Insula Hvar

O plajă ascunsă într-unul dintre fiordurile Insulei Hvar, Uvala Dubovica are dimensiuni generoase și este destinația preferată a pasionaților de snorkeling. Decorul pitoresc al caselor tradiționale așezate pe dealurile domoale adaugă un plus de farmec acestui loc unic.

Plajă Albă (White Beach) - Šibenik

Numele îi vine de la nisipul alb și fin care a făcut-o vestită în lumea întreagă. Apa limpede, atmosfera liniștită și apropierea de orașul turistic Šibenik sunt argumente în plus pentru a alege White Beach ca destinație de vacanță.

 

Plaja Zaton – din apropiere de Zadar

Preferată de familiile cu copii, Zaton este centrul distracției, cu facilități de agrement nautic, zone de joacă, taverne, localuri tradiționale și locuri de relaxare la umbra pinilor și a vegetației mediteraneene luxuriante.

Plaja Nugal - Makarska

Cu atât de mulți kilometri de litoral Croația are o salbă de plaje mari și mici, iar printre ele Plaja Nugal este renumită prin cadrul natural deosebit. Situată între mare, terase stâncoase și păduri seculare, este locul potrivit pentru momentele de liniște, departe de agitația și aglomerația din sezonul turistic.

Plaja Kraljičina (Plaja Reginei) - Nin

Așa cum îi spune și numele Kraljičina are o distincție regală, o istorie impresionantă și nu în ultimul rând o priveliște unică, fiind considerată una dintre cele mai frumoase plaje din lume. Situată în apropiere de Zadar, cu deschidere către zona muntoasă Velebit, Plaja Reginei reprezintă un loc pe care merită să-l vizitați când petreceți vacanța de vară în Croația.

 

Alegeți plajele preferate și petreceți un concediu de vis pe malul Mării Adriatice, o destinație excelentă pe toată durata anului.

 

×