x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Vacanţă pe insula artiştilor

Vacanţă pe insula artiştilor

de IncomeMagazine    |    04 Ian 2013   •   08:07
Vacanţă pe insula artiştilor
Sursa foto: Jacek Kadaj/Getty Images/iStockphoto

De aproape 150 de ani, artiştii scandinavi şi nu numai se adună pe o insulă din Marea Baltică. Veniţi mai întâi din pură curiozitate şi pentru a fi în ton cu moda, mulţi dintre ei s-au stabilit apoi acolo. Scurgerea timpului le-a fost favorabilă şi renumele Insulei Bornholm şi al lor s-a întins în toată lumea. Pe insula aceea izolată până nu demult, istoria, cultura şi spiritul modern fac casă bună cu ospitalitatea. Este un loc însorit, cu o vegetaţie abundentă, necaracteristică Danemarcei mamă, şi dominat de o mare fortăreaţă. Se spune că la Bornholm există cea mai mare concentraţie de artişti de pe continetul european. Şi se mai spune că somnul baltic este cel mai bun peşte comestibil din lume.

Dintr-un port situat undeva la sud de Copenhaga, Koge, pleacă zilnic un feribot spre un loc tare drag danezilor. După câteva ore de plutit pe Marea Baltică, călătorii sunt lăsaţi pe o insulă a contrastelor, un areal care cuprinde cam tot ce poate oferi natura Scandinaviei, dar nu numai atât.

În Bornholm soarele este atipic nordului, pentru că îşi face prezenţa mai mult timp şi căldura emanată de acesta este captată de pietrele omniprezente pe insulă, iar rezultatul se traduce printr-o vegetaţie specifică mai degrabă Mediteranei: ferigi, duzi, viţă-de-vie etc. Şi de parcă acest climat nu era de-ajuns, a mai fost nevoie de încă o lucrare a naturii, şi anume numeroasele stânci şi faleze, admirabile din punct de vedere estetic, ivite din multele falii geologice. Omul a încheiat această operă cu discreţie, pentru că nu a atentat la mediu cu oraşe mari sau cu o industrie sofisticată.

Citeste mai mult despre aceasta destinatie deosebita

Citeste si
Vacanţă în patria gurmanzilor
Conace boiereşti în care poţi înnopta
Care sunt cele mai frumoase muzee din lume
Destinații de vacanță pentru 2013

×
Subiecte în articol: insula Bornholm