x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Wizz Air anunță noi rute din România către Arabia Saudită

Wizz Air anunță noi rute din România către Arabia Saudită

25 Aug 2022   •   16:25
Wizz Air anunță noi rute din România către Arabia Saudită
Sursa foto: observator.tv

Wizz Air anunță că va opera două noi rute din România către Arabia Saudită, din ianuarie 2023.

În total, Wizz Air a lansat joi 20 de rute, din 11 orașe europene către trei destinații din Arabia Saudită.

Extinderea rețelei va aduce peste un milion de călători suplimentari în Arabia Saudită în 2023.

Din 9 ianuarie 2023, Wizz Air va oferi două zboruri săptămânale către Aeroportul Internațional „King Khalid”, principalul aeroport care deservește Riad. În sezonul de iarnă 2022-2023, zborurile către capitala Arabiei Saudite vor fi operate în zilele de luni și joi, iar în sezonul de vară din 2023, în fiecare luni și vineri.

Situat în mijlocul Arabiei Saudite și înconjurat de deșert, Riad este un spectaculos centru urban, cu o importanță economică și culturală semnificativă. Cu o istorie de secole, Riad este una dintre cele mai interesante metropole din Orientul Mijlociu. Aeroportul de care este deservit este, de asemenea, unul dintre cele mai mari din lume din punctul de vedere al suprafeței.

Zborurile către Aeroportul Internațional „King Abdulaziz” de lângă Jeddah, situat în vestul Arabiei Saudite, vor fi operate de două ori pe săptămână din București, în fiecare marți și sâmbătă, începând cu 10 ianuarie 2023. Jeddah este unul dintre cele mai importante porturi din țară. La vest de Mecca, orașul-port Jeddah este o experiență plină de cultură, tradiție și atracții minunate.

„Arabia Saudită este una dintre cele mai interesante țări din lume pentru aviație, prezentând un amestec eclectic de ocazii de călătorie cu destinații de neratat, nenumărate atracții minunate și o scenă culturală înfloritoare. Anunțul de astăzi vine în urma Memorandumului de Înțelegere pe care l-am semnat recent cu guvernul și care ne permite să contribuim la creșterea turismului saudit și a întregului său ecosistem~, spune József Váradi, CEO-ul Wizz Air.

„Anunțul de astăzi privind cele 20 de noi rute către Arabia Saudită, operate din 11 orașe europene, este unul dintre cele mai importante astfel de anunțuri din lume. Este o adevărată premieră pentru Wizz Air și pentru Arabia Saudită și deschide o poartă nouă și accesibilă pentru vizitatorii din Europa, care va permite tuturor să vină și să exploreze cea mai nouă și interesantă destinație din lume. Acesta este deja un parteneriat excepțional și anunțul de astăzi este doar începutul. Ușurăm mai mult ca niciodată călătoriile către Arabia Saudită și suntem încrezători că opțiunile de călătorie sporite și competitivitatea vor extinde opțiunile consumatorilor și vor reduce costurile”, a declarat Fahd Hamidaddin, CEO și membru în Consiliul Autorității Saudite de Turism.

×
Subiecte în articol: wizz air arabia saudita