x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Calmul este o superputere! 7 citate liniștitoare pentru momentele grele din viață

Calmul este o superputere! 7 citate liniștitoare pentru momentele grele din viață

de Andreea Tiron    |    26 Mai 2024   •   08:40
Calmul este o superputere! 7 citate liniștitoare pentru momentele grele din viață
Sursa foto: Hepta

Nu poți opri furtuna. Ceea ce poți face în momentele grele este să te calmezi, iar furtuna va trece treptat. Așa că fă tot posibilul să respiri atunci când negativitatea te înconjoară. Lasă calmul să fie superputerea ta. Abilitatea de a nu reacționa exagerat sau de a lua lucrurile prea personal îți menține mintea limpede și inima în pace.

În cele mai multe cazuri, este mult mai productiv și mai sănătos să renunți la opiniile bune sau rele ale altora despre tine și să operezi cu propria ta intuiție și înțelepciune ca ghid.

Urmărește răspunsul tău când se întâmplă ceva stresant. Unii oameni trec direct în acțiune, dar de multe ori acțiunea imediată poate fi dăunătoare. Alții se enervează sau se întristează. Alții încep să-și plângă de milă.

Cu toții facem uneori aceaste greșeli. Dacă cineva face ceva cu care nu suntem de acord, avem tendința să o luăm ca pe un atac personal...

Copiii noștri nu își curăță camerele? Ne sfidează intenționat!

Iubitul nostru nu ne arată suficientă afecțiune? Nu îi pasă de noi!

Șeful nostru acționează nepotrivit? Clar! Ne urăște!

Unii oameni chiar cred că viața însăși este împotriva lor. Dar adevărul este că aproape nimic în viață nu este personal - lucrurile se întâmplă sau nu și rareori este vorba despre cineva în mod specific.

Oamenii au probleme emoționale cu care se confruntă și, uneori, asta îi face să se comporte sfidători și nepoliticoși. Ei fac tot ce pot, sau nici măcar nu sunt conștienți de problemele lor. În orice caz, poți învăța să nu interpretezi comportamentele lor ca atacuri personale.

Ce trebuie să ții minte?

La fel ca tine, sunt doar un om și uneori iau lucrurile prea personal atunci când sunt într-o situație grea. Pentru a combate acest lucru, am implementat o strategie simplă de a-mi urmări răspunsul la stimulii externi. Pe scurt, îmi reamintesc în mod proactiv să nu iau lucrurile prea personal. Ori de câte ori mă surprind făcând asta, mă opresc și îmi citesc câteva dintre următoarele citate. Apoi respir adânc de câteva ori...

Iată câteva citate liniștitoare pentru vremuri grele:

Este posibil să nu poți controla toate lucrurile pe care oamenii ți le fac sau spun, dar poți decide să nu fii distras în mod continuu de ei.

Nu poți lua lucrurile prea personal, chiar dacă par personale. Rareori oamenii fac lucruri din cauza ta; fac lucruri din cauza lor.

Calmul este o superputere. Capacitatea de a nu reacționa exagerat sau de a lua lucrurile prea personal îți menține mintea limpede și în pace, ceea ce îți dă un avantaj uriaș.

Obții o cantitate imensă de libertate când te detașezi de convingerile și comportamentele altora. Felul în care oamenii te tratează este problema lor, felul în care reacționezi este a ta.

A fi amabil cu cineva care nu-ți place nu înseamnă că ești fals. Înseamnă că ești suficient de matur pentru a-ți controla emoțiile. Așa că fii amabil și reamintește-ți că oamenii sunt în general mai buni atunci când sunt mai fericiți, ceea ce spune multe despre oamenii pe care îi întâlnești și care nu sunt foarte amabili cu tine.

Cei mai duri și mai reci oameni pe care îi întâlnești au fost cândva dulci ca un bebeluș și asta este tragedia vieții. Așa că atunci când oamenii sunt nepoliticoși, fiți atenți, fiți mai buni. Oferă celor din jur pauză pe care speri că ți-o va oferi lumea în propria ta zi proastă.

Viața este prea scurtă pentru a ne certa și a lupta în mod constant. Numără-ți binecuvântările, prețuiește-i pe cei care contează cu adevărat și treci de drame cu capul sus.

×
Subiecte în articol: calm citate superputere momente grele